Hässleholms kommun

Naturförskolan Stralsund

Välkommen till Naturförskolan Stralsund som ligger på Garnisonsområdet cirka 4 kilometer söder om centrala Hässleholm. Det finns bra bussförbindelser, och busshållplatsen ligger 100 meter från förskolan.

Kontakta oss

Rektor:Petra Carlsson
Besöksadress:Logementsvägen 3, Hässleholm
Ring oss:
0451-26 70 00

Om förskolan

Naturförskolan har 7 avdelningar:

  • Fjärilen för 1-3 åringar
  • Humlan för 1-3 åringar
  • Nyckelpigan för 1-3 åringa
  • Grävlingen för 3-6 åringar
  • Hjorten för 3-6 åringar
  • Trollsländan för 3-6 åringar
  • Ekorren för 3-6 åringar

På Naturförskola Stralsund använder vi naturen för att väcka barnens lust och nyfikenhet på lärande. Utomhuspedagogik bygger på att barnen ska få hjälp i sin egen utveckling av det som finns i naturen. I naturen stimulerar vi språket, öppnar sinnen, övar motoriken, väcker nyfikenhet. Aktiviteter i naturen främjar fantasi, kreativitet och harmoni. Ett av de centrala målen inom utomhuspedagogiken är att visa varsamhet, respekt och ansvar för allt levande. Frisk luft, fria ytor och möjligheter till att dra sig undan är några positiva effekter som vi får av utomhuspedagogiken.

Vi använder skogen och utemiljön för att kliva in i fantasins värld. Äventyrspedagogik är ett arbetssätt där barnets självkänsla, självförtroende och förmåga att samarbeta i grupp stärks. Det bidrar också till att vi stärker barnets kreativitet, fantasi och förmåga att lösa problem. Tillsammans upplever, upptäcker och undersöker vi naturens mångfald och lär oss det viktiga samspelet mellan människan, djuren och naturen.

Vi har fyra gårdar med olika miljöer som bjuder in barnen till lek och lärande. Vi utgår från barnens intressen och erbjuder olika material och aktiviteter. Hos oss kan barnen gunga, cykla, leka i lekstugan, åka rutschkana, leka i sandlådor och prova vår hinderbana. Vi har också scener som vi kan ha olika tillställningar vid. Dessutom har vi en grillplats där vi grillar korv och steker pannkakor.

På baksidan av förskolan ligger en liten skog. Här brukar barnen gå i "den hemliga gången" utforska, leka och kanske leka kurragömma i. I skogen upptäcker vi och lär tillsammans. Att leta efter småkryp, olika sorters växter, lyssna till fåglar och upptäcka alla skogens färger är spännande.

Vi går också på utflykter varje vecka där vi till exempel besöker Finjasjön eller olika lekplatser i området. Ibland tar vi cyklarna in till centrum och går på biblioteket.

Förskolan är en diplomerad Grön flaggförskola, som kännetecknas av ett gott miljöarbete.

Välkommen till oss!

Vill du ansöka om förskoleplats?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: