Hässleholms kommun

Förskolan Linnéa

Välkommen till Förskolan Linnéa som ligger i centrala Hässleholm.

Kontakta oss

Rektor:Lise-Lotte Stridh Kjellsdotter
Besöksadress:Skytteliden 3, Hässleholm
Ring oss:
0451-26 70 00

Om förskolan

Förskolan Linnéa har plats för 138 barn. Förskolan är uppdelad i två olika hus och beroende på barnantal samt åldersintervaller organiserar vi våra olika barngrupper. Sammanlagt finns det åtta avdelningar fördelade på två åldersgrupper:

  • 1-3 åringar
  • 3-6 åringar

Förskolans innemiljö är inspirerande och anpassad utifrån barnens behov och intressen. De gemensamma ytorna, såsom torgen, ger oss möjligheter att skapa fler mötesplatser mellan avdelningarna. Dessa bidrar till att skapa nya möten mellan barnen, men också mellan barn och vuxna. Här utforskar, leker och lär vi tillsammans.

Vår utemiljö inbjuder till motorisk träning och upptäckarglädje. Barnen har ett stort utbud av aktiviteter i närområdet med skog och får som närmsta granne, och närheten till lekparker, hembygdsparken och kulturhuset.

Vi arbetar sedan några år tillbaka med olika projekt inom Hållbar Förskola. Vi arbetar med hur förskolan kan bidra till en mer hållbar framtid, där våra barn är en viktig del.

Förskolan har eget kök. Så mycket som möjligt av maten lagas från grunden. Vi serverar också frukost och mellanmål.

Välkommen till oss!

Besöka förskolan

Om du som förälder vill besöka förskolan Linnéa inför ditt barns förskolestart ringer du till rektor som gärna guidar dig runt.

Vill du ansöka om förskoleplats?

Ansök, ändra eller säga upp plats

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: