Hässleholms kommun

Förskolan Stubben

Välkommen till förskolan Stubben i Finja. En förskola där lek, glädje och utforskande genomsyrar dagarna. Förskoletiden ska vara en tid för lustfyllt lärande! Genom vårt projektbaserade arbetssätt tar vi tillvara på barnens nyfikenhet, kreativitet och intresse när vi lägger grunden till det livslånga lärandet.

Kontakta oss

Rektor:Amanda Sjöberg
Besöksadress:Prästvägen 19, Finja
Ring oss:
0451-26 70 00

Om förskolan

På Stubben utgår vi från ett relationistiskt förhållningssätt, det innebär att vi möter barnet med insikten om att alla människor är unika och genom vår unika relation till varje barn främjar vi utveckling och lärande. För att ge varje barn de bästa förutsättningar behövs också ett nära samarbete med hemmet, därför värnar vi starkt om att ha en god relation med barnets vårdnadshavare. Stubben är en liten förskola där alla lär känna varandra, hos oss råder en genuin vi-känsla eller ”Stubben-anda” som vi brukar kalla det.

Att börja förskolan är en stor händelse för såväl barn som vårdnadshavare och vårt mål är att introduktionen blir en spännande, fin och trygg upplevelse för hela familjen. Vi tillämpar föräldraaktiv introduktion vilket innebär att en vårdnadshavare är med barnet på förskolan under hela vistelsetiden de första dagarna. På så sätt lär vi känna varje barn och dess behov under trygga former. För dig som vårdnadshavare blir det också tryggt eftersom du får en inblick i hur dagarna på förskolan kan se ut och vad vi gör i vår verksamhet. Alla är vi olika och för att skapa de bästa förutsättningar för en god start i förskolan anpassar vi alltid introduktionen utifrån varje barn.

På Stubben är vi övertygade om att en hållbar framtid börjar med barnen. För oss är det viktigt att barnen får utveckla ett varsamt förhållningssätt till vår jord och vår natur. Ett medvetet hållbarhetsarbete genomsyrar därför hela vår utbildning och som en del av vårt hållbarhetsarbete är vi Grön Flagg certifierade genom Håll Sverige rent.

Varmt välkommen till Stubben – förskolan där vi värnar vi om varandra, vår miljö och vår omvärld.

Följ gärna vår verksamhet på Instragram: stubben_inspirerar.

Vill du ansöka om förskoleplats?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: