Hässleholms kommun

Lövkojans förskola

Välkommen till Lövkojans förskola som ligger på landet cirka två kilometer från Ballingslövs tågstation.

Kontakta oss

Rektor:Ulrika Pålsson
Besöksadress:Albinsväg 1, Ballingslöv
Ring oss:
0451-26 70 00

Om förskolan

Lövkojans förskolan har plats för 48 barn fördelat på tre avdelningar, två avdelningar för yngre barn och en avdelning för äldre barn.

Hos oss har lokalerna och utemiljön en viktig roll. Därför jobbar vi aktivt med att förändra den efter våra barns intresse, förutsättningar och behov. Miljön ska vara lustfylld, lärorik och utmanande för barnen. Den ska inspirera barnen till att leka, samspela, skapa och utforska.

Förskolan är omgärdad av två utegårdar. Vi har även nära till skog och ängsmarker. Dit går vi så ofta vi kan för att utforska och inspireras.

Vi har eget kök och kokerska. Här serveras närodlad och ekologisk mat och även en stor och härlig salladsbuffé varje dag. Hos oss lägger vi grunden för goda matvanor, och ser på måltiden som en trevlig och lugn stund på dagen där samspel och dialog är viktigt.

Digital kompetens

Vi pratar om digital kompetens i barngrupperna och hur det digitala och det analoga tillsammans bidrar till ett fördjupat lärande hos barnen. Det handlar helt enkelt om att få en större förståelse för det digitala som vi möter i vardagen. Det kan till exempel vara att leka en rollek och förstärka miljön genom en projektion. Ett annat exempel kan vara att barnen lär sig pussla på en lärplatta för att sedan bli inspirerad till att pussla ett vanligt pussel. Det kan också vara ett de tränar programmering och kodning med kompisarna innan de överför denna kunskap på en bluebot, eller genom att scanna en qr-kod få igång musiken till den melodifestivallåt som ett uppträdande framför spegeln kräver.

Välkommen till oss!

Vill du ansöka om förskoleplats?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: