Hässleholms kommun

Vena friskvårdsförskola

Välkommen till Vena friskvårdsförskola som ligger i området Fredentorp, i Hässleholm.

Kontakta oss

Rektor:Maria Larsson
Besöksadress:Fredentorpsgatan 14, Hässleholm
Ring oss:
0451-26 70 00

Om förskolan

På förskolan finns det plats för cirka 25 barn fördelat på två avdelningar:

  • Grodan för 1-3 åringar
  • Ankan för 3-6 åringar

Vår förskola har en friskvårdsprofilering. För oss betyder det att vi har valt ut vissa delar som vi tycker är extra viktiga, till exempel:

  • Att vara mycket utomhus, oavsett vilket väder det är. Vi tar till vara barnens upptäckter och använder oss av naturmaterial till att skapa och konstruera med.​ När vi är ute är vi på förskolegården, men vi besöker också andra miljöer och när vi får tillfälle gör vi längre utflykter. De barn som sover gör det utomhus i vagn. 
  • Kost och måltider. Barnen äter ofta utomhus och ibland tillagas även maten utomhus. Maten är säsongsanpassad, närproducerad, klimatsmart och ekologisk, och serveras som en buffé. Barnen kan själva ta sin mat och de uppmuntras till att smaka på olika sorters mat. Vi har en kompost där barnen lär sig om kretsloppet. Vi odlar och planterar ätbara växter på gården och barnen får dofta, smaka och titta på odlingarna under årets olika årstider​. Vi har ett tillagningskök med kokerska som lagar maten. De två avdelningarna och köket har ett nära samarbete.
  • Lärmiljöer och välmående. Vi ger barnen stort utrymme att styra vad de vill leka och utforska i stunden både inomhus och utomhus. Vi pedagoger finns nära i barnens lek, dels för att skapa undervisningssituationer och för att stötta barnen. ​
  • Rörelse. Hos oss får barnen både spontan och planerad rörelse i form av dans, lek, gymnastik både inomhus och utomhus. Vi tar tillvara på barnens naturliga intresse för rörelse samt uppmuntrar och utmanar dem att våga testa nya rörelsesätt​.

Vi har gångavstånd till Hässleholmsgården, och till centrala Hässleholm där kulturhuset ligger med bibliotek och teater.

Välkommen till oss!

Vill du ansöka om förskoleplats?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: