Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet är möjligheternas program om du vill arbeta i Sverige eller i andra länder. Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig stora möjligheter att arbeta jorden runt och uppleva det som många bara drömmer om.
Om programmet
Under de tre gymnasieåren har du två till tre dagar i veckan praktisk utbildning på Restaurangskolan och två till tre dagar teoretisk utbildning på Jacobsskolan.
Inriktning på programmet på Jacobsskolan
Kök och servering
Du lär dig grunderna i matlagning, servering och bararbete. Du utvecklar dina praktiska färdigheter i att laga mat eller servera i vår övningsrestaurang på Restaurangskolan.
Du förbereder dig för arbete som exempelvis
- kock
- servitör, servitris
Skola
- Jacobsskolan
Poängplan
Länk till poängplan Pdf, 66.5 kB.
På Skolverket kan du läsa vidare om bland annat kursplaner.
Skolverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Följ oss!
Om du vill följa vad om händer på programmet finns vi på sociala medier.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Instagram Länk till annan webbplats.
Hjälpte informationen på denna sidan dig?