Hässleholms kommun

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett studieförberedande program med inriktningarna ekonomi och juridik. Stor vikt läggs bland annat vid ekonomi, entreprenörskap, juridik, språk och kommunikation.

Ekonomiprogrammet förbereder dig väl för både yrkeslivet och högskolan. Genom att utveckla dina kunskaper i språk och ekonomi kan du på sikt arbeta som ekonom såväl inom landet som utomlands. Väljer du den juridiska inriktningen blir du mycket väl förberedd för fortsatta juridiska studier. Du kanske ser dig själv som advokat, åklagare eller domare i framtiden.

Tre elevers om sitter vi ett bord och arbetar

Inriktningar på programmet på Hässleholms Tekniska Skola

Ekonomi

Inriktningen vänder sig till dig som ser gymnasieutbildningen som ett stort steg mot ett framtida yrke. Här har du möjlighet att välja en utbildning som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden samtidigt som du får en mycket god grund för vidare studier inom ekonomi, juridik
eller samhällsvetenskap, i Sverige eller utomlands. Du blir både anställningsbar och antagningsbar. Du får lära dig entreprenörskap, att driva företag och allt som krävs för ett företag; reklam och försäljning, internationell ekonomi, bokföring, juridik och ledarskap.

Juridik

Det här är en inriktning för dig som vill studera vidare på högskola eller universitet och kanske arbeta om advokat, åklagare eller domare i framtiden. På inriktningen får du kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Du utvecklar också din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem.

Diplomerad gymnasieekonom

Vi är en av cirka 100 skolor i landet som är godkända för att examinera diplomerade gymnasieekonomer. Det är en kvalitetsstämpel på utbildningen som ger dig som elev bättre anställningsbarhet och borgar för att du får en bra grund att bygga vidare på.

Ung företagsamhet

UF-företagande är en del av utbildningen. UF innebär att gymnasieeleverna under ett år får driva egna företag, med riktiga varor och tjänster och med riktiga pengar. Samtliga UF-företag har en ansvarig UF-lärare som har utbildats av Ung företagsamhet.

 

Skola

  • Hässleholms Tekniska skola

Följ oss!

Om du vill följa vad om händer på programmet finns vi på sociala medier.

Ekonomiprogrammet på Instagram Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: