Hässleholms kommun

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet utvecklar dina kunskaper i pedagogik och dina färdigheter för att arbeta med människor i alla åldrar inom barnomsorg, utbildning och social verksamhet.

Om programmet

Du får kunskaper om barns och ungdomars utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter. Du får en yrkesexamen och kan sedan få anställning som barnskötare, personlig assistent eller väktare.

Barnskötare

Du får kunskaper om barns och ungdomars utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter. Du får en yrkesexamen och kan sedan få anställning som barnskötare i förskolan eller elevcoach.

Personlig assistent

Du får kunskaper om sociala processer och förhållanden samt om olika människors uppväxtvillkor. Du får en yrkesexamen och kan sedan få anställning som personlig assistent eller elevcoach.

Väktare

Du får kunskaper om rättsvård, bevakningsjuridik, tekniska hjälpmedel för övervakning och bevakning samt bemötande av människor i olika situationer. Du får en yrkesexamen och kan sedan få anställning som väktare.

Skola

  • Jacobsskolan

Följ oss!

Om du vill följa vad om händer på programmet finns vi på sociala medier.

Barn- och fritidsprogrammet på Instagram Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: