Hässleholms kommun

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet ger dig kunskaper om hur teknik påverkar vårt dagliga liv och vilken betydelse teknik har för samhällsutvecklingen. På programmet får du lära dig hur teknik utvecklas – från idé till färdig produkt. Du får planera och genomföra projekt och du lär dig att förstå samband mellan teori och tekniska lösningar.

Om programmet

Programmet har fyra inriktningar. Efter studenten kan du studera vidare på högskolan, kvalificerade yrkesutbildningar. Du kan också börja arbeta med till exempel produktion, kvalitetsarbeten och produktutveckling.

Inriktningar på programmet på Hässleholms Tekniska Skola

Design och produktutveckling

Design och produktutveckling är inriktningen för dig som är intresserad av konstruktion och design och vill utveckla dina kunskaper inom konstruktion, digital framställning och kreativa processer. Du arbetar med helheten från idé till färdig produkt. Vi varvar teoretiska och praktiska kurser för att du på ett personligt sätt ska upptäcka sambanden mellan färg, form, funktion och teknik. Du arbetar med skisser, modeller och olika material samt med digitala ritningar.

Informations- och medieteknik

Informations- och medieteknik är utbildningen där du får möjlighet att arbeta med programmering, webbsidor, nätverk, elektronik, webbservrar och operativsystem. Du får lära dig att skapa enkla spel, utveckla en webbplats, förstå datornätverk och utveckla egna program. Vi arbetar med aktuella webbteknologier.

Samhällsbyggande och miljö

Samhällsbyggande och miljö är inriktningen för dig som vill arbeta med arkitektur, byggnader, inredning eller hållbar utveckling ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. På inriktningkurserna varvas teori och praktiska moment för att du ska upptäcka sambanden mellan form, funktion och teknik och presentera med skisser och CAD. I kurserna hållbart samhällsbyggande och miljö- och energikunskap tas nutida miljöproblem och möjligheter upp.

Teknikvetenskap

Teknikvetenskap är inriktningen som förbereder dig för vidare tekniska högskolestudier, till exempel om du vill studera till ingenjör. Du fördjupar dina kunskaper inom matematik, fysik och teknik, för att utveckla din förmåga att lösa tekniska problem. Du får en bred kunskapsbas gällande teknik med kurser inom till exempel programmering och konstruktion.

Skola

  • Hässleholms Tekniska skola

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: