Hässleholms kommun

Estetiska programmet - inriktning Musik

Estetiska programmet är programmet för dig som har musik som ditt stora intresse. Du vill utvecklas på ditt instrument eller i din sång, spela tillsammans med andra eller skapa musik samtidigt som du skaffar dig grundläggande högskolebehörighet.

Om programmet

Musik

Utbildningen ger dig en god grund för vidare högskolestudier eller musikstudier där kanske siktet är inställt på att bli yrkesmusiker, musiklärare, artist eller musikproducent.

Du utvecklar dina förmågor i sång eller instrument och musikteori. Undervisningen bedrivs ofta i mindre grupper och är individanpassad och varierande.

Ämnen som ensemble, gehörs- och musiklära, musikproduktion eller arrangering och komposition ger dig en bred musikalisk grund som vi tillsammans omsätter i professionella sammanhang. Genom diskussion och bearbetning av olika uppfattningar och uttryck inom de estetiska områdena utvecklar du också förmågan att uppleva, tolka och reflektera.

Vi har ett gott samarbete med Kulturskolan i Hässleholm och alla våra musiklärare är verksamma som professionella musiker.

Profiler

Inför årskurs två väljer du mellan två profiler.

Musik/musikproduktion

Musik/musikproduktion är för dig som vill bli artist, sångare, musiker eller musiklärare men också för dig som vill arbeta som producent och tekniker i en studio eller till dig som vill använda datorn som verktyg i ditt musikaliska skapande.

Musik/show

Musik- och showprofilen är en fördjupning i den konstnärliga och estetiska produktionsprocessen. Här du får arbeta från idé till färdig gestaltning, föreställning eller konsert.

Skola

  • Hässleholms Tekniska skola

Följ oss!

Om du vill följa vad om händer på programmet finns vi på sociala medier.

Estetiska programmet på Instagram Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: