Skog, mark och djur

Programmet för skog, mark och djur är för dig som gillar växter, djur och maskiner. En stor del av vår undervisning är ute vid vårt växthus.

Ute vid Växthuset tränar eleverna på att arbeta med trädgårdsarbete. Besöksadress Växthuset: Hovdalavägen 26, Hässleholm.

Om programmet

På Norrängsskolan har vi inriktning Park.

 

Här får du kunskaper för att arbeta inom park och trädgård. Vi sköter området runt skolan med gräsklippning, vi ansar och planterar rabatter samt planerar vidareutveckling av skolområdet.

 

Utbildningen är mestadels praktisk och du får träna dig på att sköta och använda våra maskiner. Vi arbetar med röjsåg, lövblåsare, ett antal gräsklippningsmaskiner med mera. Här finns även möjlighet för att läsa trafikkunskap och att skriva upp för traktorkörkort.

 

Vi håller till på skolan men har även ett större växthus där vi odlar trädgårdsplantor och grönsaker. Det ligger strax utanför Hässleholm och vi har en egen buss som tar oss fram och tillbaka.

 

På programmet får du träna dig att arbeta med andra och att kunna möta och samtala med olika personer, vara serviceinriktad och samverka med andra människor. Arbetsmiljöfrågor är viktiga för oss för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa. Du arbetar naturligtvis i din egen takt efter dins egna förutsättningar.

 

Efter utbildningen kan dina kommande arbetsplatser vara inom kommunernas parkförvaltning, fastighetsskötare, trädgårdsfirmor, odlingsföretag, idrottsplatser eller kyrkogårdar.


Träna på att arbeta

På programmet får du träna dig att arbeta med andra och att kunna möta och samtala med olika personer. Arbetsmiljöfrågor är viktiga på programmet för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa.


Du arbetar naturligtvis i din egen takt efter dina egna förutsättningar.


Den här utbildningen ger dig en bra grund för att gå vidare inom parkförvaltning, kyrkogårdar, idrottsplatser, fastighetsförvaltningar och odlingsföretag.

Sidan uppdaterades