Skog, mark och djur

Programmet för skog, mark och djur är för dig som gillar växter, djur och maskiner. En stor del av vår undervisning är ute vid vårt växthus.

Ute vid Växthuset tränar eleverna på att arbeta med trädgårdsarbete. Besöksadress Växthuset: Hovdalavägen 26, Hässleholm.

Om programmet

På programmet för skog, mark och djur får du träna och lära dig att arbeta med uppgifter inom trädgård och djurskötsel. Utbildningen är praktiskt inriktad och vi är mycket ute i parkområdet runt skolan och vid vårt Växthus.


Du får också lära dig hur du kan vara serviceinriktad och kunna kommunicera och samverka med andra människor. Efter utbildningen kan du arbeta med bland annat mark och utemiljöer, växter, växtmiljöer och djur.


På programmet får du lära dig om växter och djur. Du får till exempel lära dig hur du sköter trädgårdar och parker, allt från gräsklippning och lövblåsning till beskärning av buskar och träd. Du får också kunskaper om odling av blommor och grönsaker.


Du får kunskaper om hur du använder och sköter de verktyg och maskiner som du behöver använda i ditt arbete. Du får även lära dig trafikkunskap och möjlighet finns att skriva upp för traktorkörkort.


Träna på att arbeta

På programmet får du träna dig att arbeta med andra och att kunna möta och samtala med olika personer. Arbetsmiljöfrågor är viktiga på programmet för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa.


Du arbetar naturligtvis i din egen takt efter dina egna förutsättningar.


Den här utbildningen ger dig en bra grund för att gå vidare inom parkförvaltning, kyrkogårdar, idrottsplatser, fastighetsförvaltningar och odlingsföretag.

Sidan uppdaterades