Hässleholms kommun

Skog, mark och djur

Programmet för skog, mark och djur. På Norrängsskolan har vi inriktning Park och trädgård, för som gillar växter och maskiner. En stor del av vår undervisning är ute vid vårt växthus.

Om programmet

Här får du kunskaper för att arbeta inom park och trädgård. Vi sköter området runt skolan med gräsklippning, vi ansar och planterar rabatter samt planerar vidareutveckling av skolområdet.

Utbildningen är mestadels praktisk och du får träna dig på att sköta och använda våra maskiner. Vi arbetar med röjsåg, lövblåsare, ett antal gräsklippningsmaskiner med mera. Här finns även möjlighet för att läsa trafikkunskap och att skriva upp för truckkort.

Vi håller till på skolan men har även ett större växthus där vi odlar trädgårdsplantor och grönsaker. Det ligger strax utanför Hässleholm och vi har en egen buss som tar oss fram och tillbaka.

På programmet får du träna dig att arbeta med andra och att kunna möta och samtala med olika personer, vara serviceinriktad och samverka med andra människor. Arbetsmiljöfrågor är viktiga för oss för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa. Du arbetar naturligtvis i din egen takt efter dina egna förutsättningar.

Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som fastighetsskötare på trädgårdsfirmor, odlingsföretag, idrottsplatser eller kyrkogårdar.

Träna på att arbeta

På programmet får du träna dig att arbeta med andra och att kunna möta och samtala med olika personer. Arbetsmiljöfrågor är viktiga på programmet för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa.

Skola

  • Norrängskolan

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: