Hässleholms kommun

Administration, handel och varuhantering

På programmet för administration, handel och varuhantering får du möjlighet att lära dig om försäljning, inköp och varuflöden. Du får lära dig hur man arbetar med transport och distribution av varor. Det kallas för logistik.

Om programmet

På programmet för administration, handel och varuhantering får du möjlighet att lära dig om försäljning, inköp och varuflöden. Du får också lära dig om marknadsföring och hur verksamheter kan utvecklas. Kunskaper om olika produkter och branscher ingår också i det som du får möjlighet att lära dig. Du får lära dig administrativt arbete och arbete med ekonomi inom företag och offentlig förvaltning. Du får möjlighet att lära dig om kommunikation och kundservice så att du kan arbeta med konferens- och receptionsarbete.

Du får kunskaper om hur du hanterar verktyg och maskiner som kan användas inom handel, administration och varuhantering. På programmet får du träna dig att arbeta med andra och att med god service möta människor. Arbetsmiljöfrågor är viktiga på programmet för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa.

Hos oss är den teoretiska och den praktiska utbildningen integrerad och naturligtvis är undervisningen anpassad efter dina förutsättningar. Tillsammans med dig och vårdnadshavare upprättar vi din individuella studieplan.

Två företag inom programmet

På Administration, handel och varuhantering har vi två företag.

  • På Skoltryckeriet lär du dig att hantera kopierings- och tryckerimaskiner. Vi tar även emot beställningsarbeten på broschyrer, annonsblad med mera.
  • I Skolaffären sköter du skolans förråd av materiel till övriga program och här får du rikliga tillfällen till att utveckla dina serviceegenskaper.

Skola

  • Norrängsskolan

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: