Hotell, restaurang och bageri

Programmet för hotell, restaurang och bageri ger dig grundläggande kunskaper och erfarenheter inom programmets yrkesområden. Du blir förberedd för att kunna arbeta med t ex bageri- och konditorivaror, livsmedelshygien, dukning, matlagning och hotellservice.

Om programmet

Programmet för hotell, restaurang och bageri förbereder dig för att kunna arbeta med t ex bageri- och konditorivaror, livsmedelshygien, dukning, matlagning och hotellservice.

Du får också lära dig hur du kan vara serviceinriktad och kunna kommunicera och samverka med kunder.


Programmet är för dig, som är intresserad av att
• lära dig matlagning, näringslära, hygien och lokalvård.
• arbeta inom restaurang, storkök, lunchservering eller lokalvård.
• utvecklas till en självständig person med kunskaper om vardagslivet.


Förbereder för framtiden

Studierna är i första hand yrkesförberedande. De kunskaper du får förbereder dig även för ett framtida eget boende. Genom praktisk och teoretisk utbildning, där kärn- och karaktärsämnen byggs samman, ges en förberedelse för en framtid inom yrkesområdet.


Under dina fyra år får du bland annat lära dig att:
• Tillaga vanliga maträtter i varm- och kallkök
• Göra bakverk av olika grunddegar
• Förvara och hantera livsmedel
• Sälja egenproducerade varor
• Möta kunder i affär och matsal
• Använda maskiner för disk och tvätt
• Sköta lokalvård och hygien.

Sidan uppdaterades 2020-10-20