Hässleholms kommun

Grupper inom daglig verksamhet

Genom daglig verksamhet kan du delta i olika aktiviteter som passar dina behov och önskemål. Det finns många olika aktiviteter som du kan välja mellan.

Daglig verksamhet ger dig en meningsfull aktivitet och en god gemenskap med andra. Med våra olika aktiviteter vill vi att du ska kunna leva ett så bra liv som möjligt, få känna dig självständig och kunna utvecklas. Vi vill också ge dig möjligheter att träffa andra.

Kontakta daglig verksamhet

Du når alla dagliga verksamheter genom att kontakta kommunens Kontaktcenter på telefonnummer 0451-26 70 00.

Våra verksamheter

I Aktiva gruppen gör vi många utflykter och vistas mycket utomhus. vi gör också olika sorters träning, pysslar, sjunger och jobbar med olika datorprogram. Vi kör även ut reklam åt Hässleholms turistbyrå. Hos oss arbetar vi tydliggörande och varje deltagare har ett individuellt schema för sin arbetsdag.

 

Vi finns på Hemgården i Tyringe.

I Björkliden-gruppen jobbar vi med AKK, alternativ kompletterande kommunikation. Gruppen finns för dig som har autism och vi som är med här har bland annat i uppgift att lämna ut reklam runt om i kommunen. Vi gör också utflykter och har individuella arbeten. Vi lagar även mat och bakar tillsammans.

 

Vi finns på Björkliden 6, Hässleholm.

I Datorteket har du möjlighet att låna en dator att jobba på utifrån dina egna behov. Här finns stationära datorer med touchfunktion och surfplattor.


Vi har olika träningsprogram och appar samt styrhjälpmedel, som till exempel touchpad, trackboll och flexiboard. Det går att boka in sig på tovertaflen under de veckor som den är på Klockareverkstaden.


Du hittar oss på Kungsgatan 5 i Hässleholm.


Datortekets blogg Vi vill synas Länk till annan webbplats.

Datorteket på Instagram Länk till annan webbplats.

Fixargruppen passar dig som gillar att röra på dig och att ha många olika arbetsuppgifter. Här kan du delta i:

 • Olika sorters utearbeten
 • Promenader
 • Gör ärenden
 • Hjälpa till med exempelvis att sköta om bussar
 • Delta i olika tvärverksamheter, som till exempel musik, datorlek, styling med mera.

Vi finns på Kungsgatan 5 i Hässleholm.

Fluxarna är gruppen för dig som gillar aktiviteter som motiverar dig att träna och röra på dig. Vi vill stärka dig som deltagare, både individuellt och i grupp, så att du kan känna dig självständig i din vardag. Hos oss skrattar vi mycket tillsammans!

 

I Fluxarna jobbar vi också mycket med kommunikation och för detta använder vi bland annat följande hjälpmedel:

 • Tecken som stöd
 • Bilder (Widget, inprint & foto)
 • Kommunikationsdatorer
 • Scheman (portabla, dags- och månadsscheman

Vi utför också uppdrag till andra verksamheter varje vecka.

Vi finns på Kungsgatan 5 i Hässleholm.

I Häslogruppen jobbar vi med dagliga inslag av fysisk träning. vi arbetar aktivt för att nå ett välbefinnande med fysiska aktiviteter och lär oss på så vis mer om hälsa. Detta kombinerar vi även med andra arbetsuppgifter och varje deltagare har sitt individuella schema.

 

Vi finns på Hemgården i Tyringe.

Klockareverkstadens verksamheter vänder sig till dig med lite större vårdbehov. Här kan vi erbjuda många olika aktiviteter, som exempelvis Snoozel, café, musikgrupper och dataundervisning. Detta är våra verksamheter:

 • Datorteket
 • Fixargruppen
 • Fluxarna
 • Fotogruppen
 • Köket
 • Nyansen
 • Omtanken
 • S.T.A.R
 • Temagruppen
 • Upplevelsegruppen
 • Utsikten

Vi finns på Kungsgatan 5 i Hässleholm.

Har du svårt att hitta en daglig verksamhet som passar just dig? Då finns Kompassen! Här stöttar vi dig i att hitta rätt daglig verksamhet. Vi finns också till för dig som inte vet vad du orkar eller inte har kommit fram till vad du vill göra på din dagliga verksamhet riktigt ännu.

 

Hos oss får du en handledare som hjälper dig att ta reda på vad du är intresserad av. För att komma fram till rätt beslut kan du och din handledare både prata och göra roliga saker tillsammans.

 

När du har hittat den inriktning som du tycker känns bra för dig, börjar du på den dagliga verksamhet eller arbetsanpassare som du har valt. Hur länge du är hos oss på Kompassen beror på den planering som du och din handledare gör tillsammans.

 

Du hittar oss på Källarbacksvägen 5 i Hässleholm.

I Köket börjar vi dagen med att baka och bre frallor och smörgåsar som vi sedan säljer. Vi fixar även olika former av eftermiddagsfika, till exempel frukt, fikabröd och smoothies. Utöver detta utför vi också en del inköp, cateringuppdrag och mycket annat som tillhör en caféverksamhet.

 

Vi finns på Klockareverkstaden, Kungsgatan 5 i Hässleholm.

Här hos Nyansen har vi ett lugnare tempo. Vi fokuserar på din träning och samarbetar nära med fysioterapeut och arbetsterapeut. Vi går också promenader, har sjukgymnastik, gör avslappningsövningar, badar, använder datorer och lyssnar på musik.


Vi finns på Kungsgatan 5 i Hässleholm.

Omtanken passar dig som tycker om en lugn arbetsmiljö. Här ägnar vi oss åt högläsning, pyssel och olika utomhusaktiviteter. Ibland går vi en promenad eller är ute i trädgården. Vi är också med i gemensamma aktiviteter, till exempel att gå till Datorteket eller att vi är med på olika musikaktiviteter. På Omtanken jobbar vi med tydliggörande pedagogik.

 

Vi finns på Kungsgatan 5 i Hässleholm.

I P2-gruppen utför vi företagsjobb, vilket innebär att vi bland annat tillverkar blossblock som är till allmän försäljning. Vi kör också ut varor från Förrådet samt ägnar oss åt fysisk aktivitet, matlagning, bakning, samhällsträning, motivationsarbete och tydliggörande pedagogik. Vi är även de som hjälper många verksamheter med deras tvätt.

 

Vi finns på Garnisonen i Hässleholm.

Pärlorna är gruppen där vi gärna använder oss av musik. Det gör vi i samband med dans och gymnastik, men även allsång är ett trevligt inslag hos oss. Baka tycker vi också om att göra och varje vecka bjuder vi hela huset på fika! gemensamma gruppaktiviteter där vi exempelvis spelar spel tillsammans gör vi också.

 

Vi uppskattar att vi har nära till maturen och trädgården och hos oss kan du även ägna dig åt odling.

 

Vi finns i Matteröd.

Namnet "Sinnesgruppen" säger mycket om vår verksamhet. Här anpassar vi vardagen utifrån deltagarnas behov och dagsform. Vår utgångspunkt är våra fem sinnen.

I den här gruppen har deltagarna möjlighet att skapa utifrån sina egna intressen och förmågor. Det kan handla om allt från att fotografera, skriva texter, måla, arbeta med lera, pussla, pärla med mera. Vi har också rörelse till musik och är även med på gemenamma aktiviteter.


Vi finns på Kungsgatan 5 i Hässleholm.

Hos oss på dagcentret i Tyringe finns det två olika grupper; Gesällen och Hälsogruppen.

 

Gesällen jobbar med olika enklare arbetsuppgifter och samarbetar med äldreboendet Hemgården. Det kan handla om att vika tvätt, gå till apoteket och göra ärenden. Vi har också fysiska aktiviteter varje dag, både ute och inne.

 

I Hälsogruppen jobbar vi också med daglig fysisk träning. För oss är det viktigt att röra på oss och att vi på så sätt lär oss om kost och hälsa. Vi har också några olika arbetsuppgifter.

 

Vi finns på Riddarevägen 28 i Tyringe.

I Upptäckargruppen gillar vi att upptäcka nya saker på vår väg. Det innebär bland annat att vi försöker tänka utanför boxen och använda saker till annat än deras ursprungliga anvädningsområde. Här jobbar vi också med tydliggörande pedagogik. Det innebär att struktur och tydlighet är viktigt i vår kommunikation.

 

Vi finns i Matteröd.

Tycker du om att vara ute? Då är Utsikten rätt verksamhet för dig! Hos oss hindrar inte dåligt väder oss från att till exempel vara ute och promenera, åka på studiebesök eller göra olika utflykter.

 

Vi jobbar mycket med olika sinnesupplevelser och tycker också om att baka, bada, lyssna på musik och göra taktila övningar. Vår filosofi är att rörelse ska innebära glädje. Ibland har vi också olika uppdrag, till exempel att leverera mjölk.

 

Vi finns på Kungsgatan 5 i Hässleholm.

Om du har fått rätt att delta i daglig sysselsättning enligt socialtjänstlagen, finns det en särskild grupp för dig – Viktoria. Här monterar och paketerar vi olika saker. Förutom det syr, bakar, odlar och pysslar vi. Vi skapar även barnkläder som vi sedan säljer i Butik Mångfald.

 

Här på Viktoria får du en handledare som har utbildning och kunskap inom psykiatri. Vi arbetar med Case Management-metoden, som innebär att vi försöker hjälpa dig att samordna dina vårdkontakter, till exempel.

 

Vi finns på Källarbacksvägen 5 i Hässleholm.

Äventyrarna är en aktiv grupp som gör mycket utflykter. Här jobbar vi med tydliggörande pedagogik och struktur är en viktig del av vår vardag.

 

Vi finns i Matteröd.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: