Hässleholms kommun

Arbetsinriktad daglig verksamhet

För dig som vill ha en daglig verksamhet med uppgifter som liknar dem man kan ha på ett vanligt jobb, finns det flera alternativ som du kan välja på.

Att vara med i en daglig verksamhet gör att du får chans att göra ett viktigt arbete, samtidigt som du får kollegor. Det kan handla om att du producerar, skapar, utför någon form av service, eller på något annat sätt gör ett arbete som känns meningsfullt för dig.

Kontakta våra dagliga verksamheter

Du når alla dagliga verksamheter genom att kontakta kontaktcenter på telefonnummer 0451-26 70 00.

I Butik Mångfald på Första Avenyn 9 i Hässleholm säljer vi hantverk av olika slag, som vi själva har tillverkat. Vi syr, stickar, virkar, broderar, målar, tovar och mycket mer. Förutom att det vi själva gör säljs i butiken till förmånliga priser, så säljer vi också:

 • Barn- och dockkläder som är sydda av den dagliga verksamheten Viktoria.
 • Leksaker, te, choklad, smycken, sjalar, tvålar med mera som är Fairtrade-märkta, alltså rättvisemärkta varor.
 • Heminredning från olika företag.

Våra öppettider i butiken är:

Måndag - Fredag kl. 10-18.

Lördag kl. 10-14.

Stängt alla röda dagar.

 • På Jacobsskolans café på Stobyvägen 6 i Hässleholm serverar vi fika till elever och lärare. Vi bakar och tar emot beställningar, samt håller rent och snyggt i cafeterian.
 • Stadshusets cafeteria på Nytorget 1 i Hässleholm är kommunhusets personalcafé. Gruppen fixar förmiddags- och eftermiddagsfika till all personal i huset. Vi gör även lättare lunch och tar emot fikabeställningar till olika möten, sammanträden och kurser.

Datagruppen arbetar med beställningsjobb från olika kunder. Några av våra uppdrag är bildstöd, visitkort, broschyrer och informationsblad. Kunder över hela landet förses med picto-, dag- och klockogramkalendrar av oss. Vi gör även vår egna tidning, ”SIDO-bladet”.

 

Vi finns på Kanslihusvägen 6 på Garnisonen i Hässleholm.

DTC-gruppen sysslar med data- och elektronikdemontering, renoverar cyklar och sköter underhåll. Vi finns på Kanslihusvägen 6 på Garnisonen i Hässleholm.

 • Data- och elektronikdemontering: DTC-gruppen ser till att kommunens gamla datorer bir demonterade och återvunna.
 • Cykelreperationer: i vår cykelverkstad lagar vi och fixar till cyklar, som vi lämnar vidare till Ge o Få för förmedling.
 • Underhåll: vi sköter också underhåll på lekplatser inom Hässleholms kommun och tar hand om utemiljön på brandstationen och Klockareverkstaden. Där klipper vi gräs, räfsar löv, sopar och sköter om rabatter.

Vi på Förrådet hanterar skyddsutrustning och andra produkter som omsorgsförvaltningens verksamheter behöver. Deltagare och personal tar emot beställningar via mejl och telefon. Vi skriver ut beställningarna och packar ihop varor till kunderna. Sedan levererar vi varorna med vår buss.

 

Vi finns på Kanslihusvägen 6 på Garnisonen i Hässleholm.

 • Möbler: På Ge o Få arbetar vi med möbelförmedling och reparationer. Vi hämtar, reparerar, lagrar och förmedlar möbler till förvaltningar inom kommunen.
 • Cyklar: Vi har ett avtal med Hässleholm Miljö om att ta hand om cyklar som har blivit slängda på återvinningscentralen. Vi hämtar cyklarna och lagar dem, så att de sedan kan användas inom kommunens verksamheter.
 • Vill du som privatperson skänka kontorsmöbler eller annan användbar utrustning? Hör av dig till oss, så diskuterar vi om vi kan ta emot sakerna. När vi hämtar och lämnar saker tar vi ut en avgift på 35 kronor per mil som vi kör för. Den minsta kostnaden som vi fakturerar är 100 kr.

Du hittar oss på Tygvägen 2-6 på Garnisonen i Hässleholm.

På vårt hundcenter finns cirka 25 hundar. Under dagen går vi promenader, badar, borstar och tar hand om hundarna när deras matte eller husse jobbar.

Vi finns på Tygvägen 12 på i Hässleholm.

Vi är en grupp som mest arbetar med legoarbeten från olika företag. Vi monterar och paketerar åt bland annat Ballingslövs kök, Kronborsten, Mekan AB och Backers.

Du hittar oss på Industrigatan 10 i Hässleholm.

 • SIVO biltvätt: vi tvättar kommunens leasingbilar och polisbilar, men även privata bilar i mån av tid. Får vi en stund över mellan biltvättarna, hittar vi gärna på något roligt tillsammans.
 • SIVO industri: På SIVO industri gör vi lättare industriarbeten, som att montera, packa och färdigställa inför leverans till kund. Vi gör även arbetsuppgifter åt bland annat Kronborsten, Ballingslöv kök och Backer.

Vi finns på Industrigatan 10 i Hässleholm.

På Högtrycket ser vi till så att kommunens tjänstebilar glänser inifrån och ut. Vi hämtar och lämnar bilar runt om i hela kommunen. Under resan lyssnar vi på musik, pratar om allt mellan himmel och jord – eller bara sitter och njuter av naturen. Om det blir luckor i bokningarna hittar vi på något roligt. Att ha kul tillsammans är viktigt för oss!

 

Vi finns på Väpnaregatan 11 i Hässleholm.

Tvättgruppen har sin dagliga sysselsättning i kommunens textiltvätt. Vi tvättar städmaterial och textilier till kommunens verksamheter och till städerskor på skolor, äldreboenden och förskolor.

 

Våra arbetsuppgifter är att fylla och tömma tvättmaskiner och torktumlare. Vi räknar och sorterar allt städmaterial samt packar beställningar från städerskor. Förutom det tvättar vi också till våra egna verksamheter och städar våra gemensamma utrymmen.

 

Du hittar oss på Enhörningsvägen 40 i Hässleholm.

Text

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: