Hässleholms kommun

Besöksadress

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

 

Enhetschef

Lena Hedvall-Nilsson
Telefon: 0451-26 88 10

Skicka meddelande till

Daglig verksamhet på företag

För dig som vill är det möjligt att ha daglig verksamhet på ett företag. Tillsammans arbetar vi för att du ska nå det målet.

Meningsfull sysselsättning

Du som tycker att det skulle vara meningsfullt att ha daglig verksamhet på ett företag har möjlighet till det. Ofta har du en handledare på plats på företaget. Till handledaren kan du vända dig om du behöver hjälp eller har frågor.


Kontakta daglig verksamhet

Du når alla dagliga verksamheter genom att kontakta kommunens Kontaktcenter på telefonnummer 0451-26 70 00.

Daglig verksamhet på företag

Individintegrerad praktik kallas det när du har din dagliga verksamhet på ett företag. Du har kontakt med en arbetsanpassare som besöker dig regelbundet på företaget, men hen är inte på plats varje dag. I stället jobbar du med personalen på företaget.

 

Anpassad efter dina intressen

För att komma fram till vilket företag vi ska söka praktik på, träffas vi och då får du berätta vad du är intresserad av.

Samarbete med ICA Kvantum

Daglig verksamhet i Hässleholms kommun har ett samarbete med ICA Kvantum.

Gruppen som arbetar på ICA Kvantum har arbetsuppgifter som till exempel packa upp varor, hjälpa kunder och göra snyggt i hyllorna.


Handledare finns på plats

En handledare från daglig verksamhet finns på plats för att ge dig handledning. Det ger dig som vill ha daglig handledning möjlighet att ha din dagliga verksamhet i butik.

Individintegrerad arbetsplats

På en individintegrerad arbetsplats praktiserar du som deltagare tillsammans med personalen på en arbetsplats. Att praktisera på en individintegrerad arbetsplats passar dig som är motiverad, kan arbeta med en viss grad av självständighet samt klarar av att sköta tider och kontakter.


En eller flera handledare
Vilken typ av arbetsplats och arbetsuppgifter det handlar om kan variera men är alltid anpassad efter dina behov och önskemål. På arbetsplatsen får du en eller flera handledare som hjälper till och stöttar dig. Utvecklingscenters arbetsanpassare stöttar både dig och övrig personal på arbetsplatsen. Du och arbetspassaren följer regelbundet upp hur det går för dig. Arbetsanpassaren samordnar också kontakter med andra, till exempel arbetsförmedlingen och försäkringskassan.


Försäkring och ersättning
Under arbetstid är du som deltagare försäkrad och får en närvarobaserad habiliteringsersättning från kommunen.

Sidan uppdaterades