Hässleholms kommun

Jobba med vård och omsorg

Är du en empatisk och lyhörd person som vill få andra att må bra? Känner du ett starkt engagemang för att även personer med funktionshinder ska kunna leva ett bra och aktivt liv? Är du nyfiken på äldre människors erfarenheter och tankar och vill bidra till att de får en bra ålderdom?

Då behöver vi dig hos oss! I våra verksamheter får du ett meningsfullt jobb där du gör stor skillnad för andra människor i deras vardag. Vi har många olika yrken och kompetenser hos oss och vill gärna veta vad du kan bidra med. Hos oss kan du jobba som till exempel sjuksköterska, undersköterska och stödassistent. Inom omsorgsförvaltningen finns också många olika verksamheter Vilken tror du skulle passa just dig?

Därför ska du jobba här

Hässleholms kommuns ledord är att vi skapar kvalitet som syns – vilket vi verkligen gör inom omsorgsförvaltningen. Dag som natt jobbar våra medarbetare med att vårda och ta om hand personer som behöver det och som medarbetare hos oss vet du att du kommer att göra skillnad för någon alla dagar på jobbet. Att du dessutom får ett gäng härliga kollegor på köpet, är förstås ett stort plus!

Undersköterska

Du som är undersköterska gör stor skillnad i de äldres vardag. Du är även kontaktperson till några av de personer som får stöd och omsorg av oss. Tillsammans med dem planerar du hur insatserna ska utföras. I det dagliga arbetet ingår dokumentation om personerna du träffar för att säkerställa en säker vård av god kvalitet, med individen i fokus. Du är serviceinriktad och omsorg om andra ligger dig varmt om hjärtat. Du behöver ha undersköterskeutbildning eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig.

Kan jag jobba hos er trots att jag saknar utbildning?

Kanske har du inte bestämt dig för om omsorgen är något för dig, men är villig att testa. Kanske har du varken omvårdnadsutbildning eller andra studier i bagaget. Låt oss då betona att utbildning inom omvårdnad är något som vi sätter stort värde på, men att vi också har vissa arbetsuppgifter där det viktigaste är rätt person för jobbet. Du som ännu saknar utbildning, men funderar på att utbilda dig i framtiden, är välkommen med din ansökan.

Stödassistent

Du som är stödassistent har meningsfulla och varierande arbetsuppgifter. Du jobbar med personer som har en funktionsnedsättning och för att de ska vara så självständiga som möjligt. Du tycker om att göra vardagen mer meningsfull, har nära till skratt och bidrar till en bra stämning. För att jobba som stödassistent hos oss har du läst vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller någon liknande utbildning.

Sjuksköterska

Som sjuksköterska ser du till att äldre och funktionsnedsatta personer får den omvårdnad de behöver. Du ansvarar också för att delegera insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen. Du sätter de andras behov i fokus, har ett stort hjärta och tycker om att samarbeta. Du behöver vara legitimerad sjuksköterska. Om du dessutom har en vidareutbildning inom vård av äldre eller som distriktsköterska är det extra meriterande.

Fysioterapeut/sjukgymnast och Arbetsterapeut

Som fysioterapeut/sjukgymnast eller arbetsterapeut ser du till att äldre och funktionsnedsatta personer får insatser inom rehabilitering och habilitering. Arbetet innebär även förskrivning av olika medicintekniska produkter. Du har ett särskilt intresse för äldre och funktionsnedsatta personers möjligheter till självständigt och aktivt liv. Du behöver vara legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast eller legitimerad arbetsterapeut.

LSS- och biståndshandläggare

Arbetet innebär utredning och bedömning av äldre eller funktionsnedsatta personers behov av och rätt till bistånd. Du fattar beslut på delegation av omsorgsnämnden och gör uppföljningar av insatser. För detta jobbet behöver du vara socionom, men du kan ha annan akademisk examen där du skaffat dig kunskap om den lagstiftning som styr rätten till bistånd.

Enhetschef

Omsorgsförvaltningen har ungefär 1800 medarbetare, varav cirka 55 är enhetschefer. Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, budget, personal och arbetsmiljö inom ditt område. Verksamheten utvecklas och förändras och som enhetschef är du drivande i dessa frågor. Som enhetschef behöver du ha en akademisk examen, helst som socionom eller inom något av våra legitimationsyrken. Och du delar vår uppfattning att omsorg om äldre och funktionsnedsatta personer är något av det roligaste och viktigaste du kan ägna dig åt!

Här kan du jobba

Vi har verksamheter i hela Hässleholms kommun. Kommunen är stor till ytan och vi finns från Sösdala i söder till Vittsjö i norr. Vi har bland annat särskilda boenden eller äldreboenden, hemtjänst, serviceboenden och LSS-boenden. Vi har också rehabpersonal och hemsjukvård, samt träffpunkter och väntjänster på flera orter. Det finns mycket att välja på hos oss. Vill du jobba inom vård och omsorg så kommer du säkert att kunna hitta en verksamhet där du känner dig hemma.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: