Hässleholms kommun

Praktik och VFU för studenter

Vi vill gärna att studerande gör sin praktik hos oss. Att arbeta tillsammans är ett viktigt sätt för oss inom kommunen att visa upp våra verksamheter, men också för att lära nytt av dig.

Praktik för dig på universitet, högskola och yrkeshögskola

Är du student på universitet, högskola eller yrkeshögskola är du välkommen att göra din praktik hos oss. Det är lärorikt för oss som arbetsgivare och vi vill också kunna hjälpa dig att utvecklas i din framtida yrkesroll. Hos oss kan du göra praktik inom olika områden. Hässleholms kommun har avtal med ett antal högskolor att ta emot studenter på VFU och praktik, men det går även bra att söka plats hos oss om du går på ett annat lärosäte.

Lärarutbildning

Verksamhetsförlagd utbildning, VFU, ingår som en del av lärarutbildningen i förskola och skola. Under din VFU gör du kortare besök för att studera verksamheten och diskutera intressanta frågor med skolans personal och elever. Under några veckor har du handledd praktik i samarbete med en erfaren lärare.

Hässleholms kommun har ett avtal med lärarutbildningen på Högskolan Kristianstad, om att ta emot studenter under deras VFU. Vi tar också emot förfrågningar om VFU från andra högskolor och universitet.

Frågor om praktik och VFU-plats

Har du frågor om praktik och VFU-plats kan du ta kontakt med vårt kontaktcenter.

Hör av dig till vårt kontaktcenter

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: