Kulturskolan

Postadress

Hässleholms kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

Kulturskolan

281 80 Hässleholm

Besöksadress

Kulturskolan

Rundelsgatan 9

Hässleholm

Administration

Sara Bexdal 

Telefon 0451-26 86 92

Instrumenthyra
Anders Lunneby
Telefon 0451-26 86 99Verksamhetschef

Jörn Engkvist

Telefon 0451-26 86 93

Samordnare

Göran Olsson

Telefon 0451-26 86 94

Skicka meddelande till

kulturskolan@hassleholm.se

Kulturskola

Verksamhet i Kulturskolans regi kommer att delvis återupptas från måndagen 4 maj. Lärare kommer att informera respektive elev om i vilken form det kommer att ske.


Vi tar emot ansökningar till höstens kurser så ansök redan nu via anmälningslänken i rutan Anmälan nedan. Kontakta oss gärna om du har frågor via fliken Kontakt ovan. Välkommen!

Kulturskolan Hässleholm erbjuder undervisning individuellt och i grupp för elever från förskoleklass upp till gymnasienivå. Vi ger barn och ungdomar en möjlighet att delta och utvecklas i en kulturell verksamhet. Kom till oss och upptäck estetiska intressen.

Sidfot

Våra kurser

Vi erbjuder ett brett utbud av kurser som utmanar din kreativitet. Vad gillar du? 

Läs mer »

Hyr instrument

Du kan hyra blås- och stränginstrument terminsvis av oss.

 

Läs mer »

Anmälan

Information om anmälan, hur du byter ämne eller avslutar din plats.

 

Läs mer »

Tvåornas kör

Ett av våra mest populära evenemang. 2:or från hela kommunen framför nyskrivna låtar.

Läs mer »

Evenemang

Vi ordnar föreställningar och konserter hela året. Kom och titta på våra duktiga elever.

Läs mer »

Aktuellt

Följ oss på Facebook för aktuell information om vad som händer på Kulturskolan.

Läs mer »

Vad är Kulturskolan ?

Barn är kreativa och forskning visar att musik och kultur förbättrar deras studieresultat. Det stärker deras fantasi och hjälper dem att utveckla sin kommunikativa förmåga. Något som även har extra stor betydelse i tider då barn och ungdomar behöver avkoppling i sin vardag.


Kulturskolans kurser är något du väljer utöver den obligatoriska skolan och vi samarbetar med den ordinarie skolan på så sätt att vi till stor del försöker bedriva vår undervisning ute på skolorna och resten i våra egna lokaler. Vårt motto är "Kulturskolan gör skillnad!".


Varje vecka deltar 850 elever i vår undervisning varav många i flera kurser eller orkestrar, sammanlagt 1350 kursdeltagare. Varje år genomför vi många föreställningar/utställningar i Hässleholms Kommun. Störst är Tvåornas kör i Qpoolen samt Garantikonserter på Kulturhuset, i samarbete med Hässleholms Miljö AB och Sopsamlarmonstren i år. Vi håller öppet hus en gång om året samt finns i Hässleholm centrum med Hessle City på Kulturskolans dag.

 

Rytmikprojektet 2020/2021

Sedan 2017 erbjuder Kulturskolan alla elever åk 1 att delta i rytmikundervisning klassvis. Inbjudan skickas inför varje termin till varje skolas rektor samt berörda lärare.


Kontakta oss

Du når oss per telefon 0451-268692. Om vi inte svarar går det bra att lämna ett meddelande eller skicka ett mail: kulturskolan@hassleholm.se


Sociala Media

Följ oss gärna på Facebook: Kulturskolan Hässleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på Instagram: @kulturskolan_hassleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades den 2020-05-25