Hässleholms kommun

Våra kurser

Vi undervisar i många instrument, sång, rytmik, kör, kulturcrew samt bild och serieteckning. Du kan spela tillsammans med andra elever i olika band / orkestrar och delta på konserter och utställningar. Hos oss utvecklar du dina kreativa sidor med våra erfarna och välutbildade lärare. Välkommen till oss!

Vår undervisning sker efter skoltid i våra lokaler på Hässleholms Tekniska Skola och på olika grundskolor i kommunen och på Kulturhuset. Anmälan kostar 650 kr per termin, enskilda antagningar sker löpande under läsåret och vi erbjuder minst 26 lektionstillfälle per läsår. Dessutom tillämpar vi syskonrabatt 50%.

Instrument och Sång

Vill du lära dig att spela ett instrument eller sjunga?

Vi erbjuder undervisning både individuellt och i grupp inom de flesta instrument och på sång. Under läsåret kan du delta vid olika konserter för släkt och vänner och detta är ett bra sätt att träna sig på att framträda. Utöver din enskilda lektion ingår gruppundervisning i exempelvis orkester eller band.

Tid och plats erbjuds av ämneslärare

Från årskurs 1

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Nyhet - Harpa

Harpan är ett stränginstrument utöver det vanliga! Med många strängar och vackert porlande toner kan harpan förtrolla vem som helst. Likt ett piano så spelar man harpa med båda händerna. Harpan är ett instrument som funkar lika bra solo som i orkestrar och ensembler. Man kan spela all typ av musik på en harpa.

Vi är en av få kulturskolor i Sverige som erbjuder undervisning i detta instrument!

Tid och plats erbjuds av ämneslärare

Från årskurs 1

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Nyhet - Babyrytmik

Välkommen in i musikens värld och ett tillfälle att få uppleva musik tillsammans med ditt barn. Vi leker med ljud och rör oss till musik och lär oss repertoar ur barnens sångskatt.

Vi inleder med ca 15 minuter drop in med möjlighet att fika.

Detta följs av sång och rörelse för dig och ditt barn. Den sista stunden har vi ytterligare lite tid att umgås eller så kan du få tid att fotografera ditt barn tillsammans med de saker vi spelat och lekt med!

Torsdagar kl. 13.00-14.00, Hässleholms Tekniska Skola.

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Nyhet - Familjekören

Familjekören sjunger musik ur den traditionella körrepertoaren och leds av två körledare. Detta gör att vi kan arbeta med både vuxna och barn var för sig så väl som alla samtidigt.

Välkommen att komma på prova-på tillfällen i vår! På Hässleholms Tekniska Skola. Anmälan : kulturskolan@hassleholm.se

Nyhet - Mellokören

Vi startar en till kör - Mellokören! Här kommer vi sjunga allt från de aktuella mellolåtarna till Eurovision-hits och gamla schlagerklassiker! Detta är en kör för alla!

Måndagar kl. 15.45-16.30 Hässleholms Tekniska Skola.

Från 6 år

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Barnkör Pop-Hopp

Glädje är att sjunga - vill du vara med?

Då ska du anmäla dig till Pop-Hopp! En kör för dig som vill lära dig sång, koreografi, stämmor och annat kul till pop/rock och internationell musik.

Måndagar kl.17.00-18.00 Hässleholms Tekniska Skola

Ålder 8 år och uppåt

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Bild

I bildkursen får du lära dig grundläggande tekniker i måleri och teckning. Att berätta med bild och form är ett språk, precis som det talade och skrivna ordet. Varje år har vi en utställning där du kan visa upp vad du gjort för släkt och vänner.

Tisdagar kl.16.00-17.20 eller 19.00-20.20 / Hässleholms Tekniska Skola

Onsdagar kl. 14.30-15.50 eller 15.55-17.15 / Tyringe Skola

Torsdagar kl.16.00-17.20, 17.30-18.50 eller 19.00-20.20 / Hässleholms Tekniska Skola

Från årskurs 1

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Rytmik

Med sång, rytm och rörelse ser, hör och berör vi varandra!

Musiklek

På denna kursen börjar vi sjunga och leka och tillsammans utforska olika typer av musik. Vår målsättning är att alla barnen ska få möjlighet att lära sig traditionella barnsånger, att få härliga upplevelser av musik från olika delar av världen och olika tidsepoker.

Torsdagar kl.17.00-17.45 Hässleholms Tekniska Skola

Ålder 5-7 år

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Rytmik

På denna kursen lägger vi större vikt vid att förstå musikens byggstenar såsom puls, takt, rytm, melodi och ackord. Du tränar enkel notläsning och med kroppen övar du på olika musikaliska begrepp. Vi kommer sjunga, både unisont och i kanon och ge goda förutsättningar för att kunna gå vidare med sång och / eller ett instrument.

Torsdagar kl.18.00-18.45 Hässleholms Tekniska Skola

Ålder 8-10 år

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Serieteckning

I serieteckningskursen får du lära dig hur du skapar en berättelse med bilder och ord, både västerländska serier och manga. Du kommer att få skapa egna seriefigurer, lära dig layout, skissa, tuscha och färgläggning. Varje år har vi en utställning där du kan visa upp vad du gjort för släkt och vänner.

Tisdagar kl.17.30-18.50 Hässleholms Tekniska Skola

Från årskurs 1

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Kulturskolans band - Rockies

Är du sugen på att testa på hur det är att spela i ett band?

Vi erbjuder dig en chans att börja spela musik i ett nybörjarband där du får prova på olika instrument och framför allt hur det känns att spela med andra ungdomar. Varje läsår startar vi en ny grupp.

Vi spelar pop- och rocklåtar men går även igenom hur trummor, bas, piano/keyboard, elgitarr och sång funkar tillsammans. I slutet av varje termin spelar vi konsert med våra andra band på Markan.

Låter det kul? Då skall du anmäla dig till Rockies!

Måndagar 17.30-18.15 Hässleholms Tekniska Skola

Årskurs 4-6

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Stråkspråk

Denna kurs är till för dig som är nybörjare hos oss på ett stråkinstrument på Kulturskolan. Våra lärare guidar nya stråkelever i att förstå musikens språk i noter och genom att lyssna på och uppleva musik. Kursen är gratis och består av musikaktiviteter, rörelse och såklart en massa musik!

Onsdagar 17.00-17.30 Hässleholms Tekniska Skola

Kulturcrew

Här får du chansen att lära dig om allt som händer bakom och på scenen och om hur man förbereder inför konserter och föreställningar eller andra kulturaktiviteter. Kursen är för dig som går i årskurs 5 - 7. Vår rytmikpedagog Otthilia Sjöberg och kulturutvecklare Rebecka Nilsson från Markan hjälper er att göra era drömprojekt till verklighet.

Kursen är gratis!

Tisdagar 15.30-16.30

Årskurs 5-7

Plats Blackbox J-huset, Hässleholms Tekniska Skola.

Våra orkestrar:

HSRO - en orkester för elever, unga samt vuxna där vi samarbetar med kända artister.

Hessle Symphony Rock Orchestra. Tisdagar 18:30-20:30.

Plats: Kulturhuset

FOLK - en orkester för alla som älskar folkmusik

Folkmusik. Måndagar 17.30-18.10.

Plats: Hässleholms Tekniska Skola

ROHS - en orkester där vi spelar härlig blåsmusik.

Blåsmusik. Onsdagar 17.00-18.50.

Plats: Röke Missionskyrka

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: