Hässleholms kommun

Våra kurser

Vi undervisar i många instrument, sång, rytmik, kör samt bild och serieteckning. Du kan spela tillsammans med andra elever i olika band / orkestrar och delta på konserter och utställningar. Hos oss utvecklar du din kreativa sida med våra erfarna och välutbildade lärare. Välkommen till oss!

Vår undervisning sker efter skoltid i våra lokaler på Hässleholms Tekniska Skola och på olika grundskolor i kommunen och på Kulturhuset. Anmälan kostar 650 kr per termin, antagningar sker löpande under läsåret inklusive loven och vi erbjuder minst 26 lektionstillfälle per läsår. Dessutom tillämpar vi syskonrabatt 50%.

Instrument och Sång

Vill du lära dig att spela ett instrument eller sjunga?

Vi erbjuder undervisning både individuellt och i grupp inom de flesta instrument och på sång. Under läsåret kan du delta vid olika konserter för släkt och vänner och detta är ett bra sätt att träna sig på att framträda. Utöver din enskilda lektion ingår gruppundervisning i exempelvis orkester eller band.

Tid och plats erbjuds av ämneslärare

Från årskurs 1

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Barnkör

Glädje är att sjunga - vill du vara med?

Då ska du anmäla dig till Pop-Hopp! En kör för dig som är 8 år eller äldre och vill lära dig sång, koreografi, stämmor och annat kul till pop/rock och internationell musik.

Måndagar kl.17.00-18.00 Hässleholms Tekniska Skola

Ålder 8 år och uppåt

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Bild

I bildkursen får du lära dig grundläggande tekniker i måleri och teckning. Att berätta med bild och form är ett språk, precis som det talade och skrivna ordet. Varje år har vi en utställning där du kan visa upp vad du gjort för släkt och vänner.

Tisdagar kl.16.00-17.20 eller 19.00-20.20 / Hässleholms Tekniska Skola

Onsdagar kl. 14.30-15.50 eller 15.55-17.15 / Tyringe Skola

Torsdagar kl.16.00-17.20, 17.30-18.50 eller 19.00-20.20 / Hässleholms Tekniska Skola

Från årskurs 1

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Rytmik

Med sång, rytm och rörelse ser, hör och berör vi varandra!

Musiklek

På denna kursen börjar vi sjunga och leka och tillsammans utforska olika typer av musik. Vår målsättning är att alla barnen ska få möjlighet att lära sig traditionella barnsånger, att få härliga upplevelser av musik från olika delar av världen och olika tidsepoker.

Torsdagar kl.17.00-17.45 Hässleholms Tekniska Skola

Ålder 5-7 år

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Rytmik

På denna kursen lägger vi större vikt vid att förstå musikens byggstenar såsom puls, takt, rytm, melodi och ackord. Du tränar enkel notläsning och med kroppen övar du på olika musikaliska begrepp. Vi kommer sjunga, både unisont och i kanon och ge goda förutsättningar för att kunna gå vidare med sång och / eller ett instrument.

Torsdagar kl.18.00-18.45 Hässleholms Tekniska Skola

Ålder 8-10 år

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Serieteckning

I serieteckningskursen får du lära dig hur du skapar en berättelse med bilder och ord, både västerländska serier och manga. Du kommer att få skapa egna seriefigurer, lära dig layout, skissa, tuscha och färgläggning. Varje år har vi en utställning där du kan visa upp vad du gjort för släkt och vänner.

Tisdagar kl.17.30-18.50 Hässleholms Tekniska Skola

Från årskurs 1

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

Rockies

Är du sugen på att testa på hur det är att spela i ett band?

Vi på Kulturskolan erbjuder dig att börja spela eller sjunga i ett nybörjarband där du får prova olika instrument och framför allt hur det känns att spela tillsammans! Vi kommer att spela pop- och rocklåtar men även gå igenom hur trummor, bas, piano/keyboard, elgitarr och sång fungerar tillsammans. Varje termin har vi en konsert där du och ditt band spelar inför släkt och vänner.

Måndagar 17.15-18.00 Hässleholms Tekniska Skola

Årskurs 4-6 eller 7-9

Läs mer eller anmäl dig Länk till annan webbplats.

NYHET - Stråkspråk

Denna kurs är till för dig som är nybörjare hos oss på ett stråkinstrument på Kulturskolan. Cellolärare Lisa och rytmiklärare Otthilia guidar nya stråkelever i att förstå musikens språk i noter och genom att lyssna på och uppleva musik. Kursen är gratis och kommer bestå av musikaktiviteter, rörelse och såklart en massa musik!

Onsdagar 17.00-17.30 Hässleholms Tekniska Skola

Våra orkestrar :

HSRO

Hessle Symphony Orchestra. Tisdagar 18:30-20:30. Kulturhuset

FOLK

Folkmusik. Måndagar 17.30-18.10 . Hässleholms Tekniska Skola

ROHS

Blåsmusik. Onsdagar 17.00-18.50. Röke Missionskyrka

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: