Hässleholms kommun

Projekt

Kulturskolan Hässleholm bedriver flera olika projekt som gynnar elevers kulturella bildning i kommunen.

Tvåornas Kör

Tvåornas kör består av årskurs 2 klasser från Hässleholms kommun. Våra sånglärare besöker de medverkande klasserna och övar låtar och rörelser under vårterminen. Mellan gångerna övar klasserna själva med sina klasslärare till Youtube material. Sedan samlas alla medverkande elever till en gemensam storkonsert i Qpoolen.

Tvåornas Kör 2022 Länk till annan webbplats.

Garantikonserter

Alla elever i Hässleholms kommun ska få minst en kulturupplevelse per år. Det kallas Kulturgarantin och i samarbete med Kulturhuset erbjuder vi föreställningar till elever i årskurs 2 och 3.

Garantikonsert 2021 Länk till annan webbplats.

Rytmik

Rytmiken innefattar alla musikens byggstenar; puls, rytm, harmoni, dynamik, klang och fantasi. Rytmiken fångar och inspirerar barn till att bli nyfikna och inte minst få en positiv självbild. Klasser i årskurs 1 kan delta i Kulturskolans rytmikundervisning.

Bild i skolan

För att hitta former för framtidens kulturskola och för att ge fler elever möjlighet att uppleva glädjen med bildskapande erbjuder vi bild i skolan. Alla klasser i årskurs 1-3 i kommunen har möjlighet att anmäla sitt intresse.

Trombonlek och Klarinettlek

Trombonlek och Klarinettlek erbjuds gratis för alla elever i årskurs 2 på olika skolor i kommunen. Här leker vi med rytmer och lyssnar på musik samtidigt som vi lär oss mer om trombon eller klarinett. Ni lånar även instrument gratis och vi spelar tillsammans en gång i veckan på skolan.

Särskolan

Under flera år har våra lärare bedrivit undervisning i sång och instrument på särskolan. Ett projekt som är viktigt för oss och ännu viktigare för eleverna!

Skolturné

Under en vecka per läsår besöker vi kommunens skolor i årskurs 2 och 3. Tillsammans med sina klasslärare får eleverna lyssna och prova på instrument samt få information om Kulturskolan. Helgen därpå håller vi Öppet Hus i våra lokaler.

Gatumusikant

I samarbete med Arbetsmarknadsenheten i Hässleholm och Hessle City. Våra elever spelar och sjunger på gator och torg i Hässleholms centrum.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Uppdaterad: