Hässleholms kommun

Projekt

Kulturskolan Hässleholm bedriver flera olika projekt som gynnar elevers kulturella bildning i kommunen.

Tvåornas Kör

Tvåornas kör består av årskurs 2 klasser i Hässleholms kommun. Våra sånglärare besöker klasserna på deras hemskola och övar låtar och rörelser under vårterminen. Mellan gångerna övar klasserna själva med sina klasslärare till vårt Youtube material. Sedan samlas alla medverkande elever till en gemensam storkonsert i Qpoolen. Årets konsert äger rum torsdagen den 25:e maj kl.18.30. Biljetter köpes på plats med swish.

Tvåornas Kör 2022 Länk till annan webbplats.

Garantikonserter

Alla elever i Hässleholms kommun ska få minst en kulturupplevelse per år. Det kallas kulturgarantin och i samarbete med Kulturhuset erbjuder vi föreställningar till elever i årskurs 2 och 3. Nästa garantikonsertvecka med Kulturskolan är inplanerad till våren 2024.

Garantikonsert 2021 Länk till annan webbplats.

Rytmik i skolan

Rytmiken innefattar alla musikens byggstenar; puls, rytm, harmoni, dynamik, klang och fantasi. Rytmiken fångar och inspirerar barn till att bli nyfikna och inte minst få en positiv självbild. Under våren har vår rytmikpedagog besökt olika klasser med showen " Vart tog musik3n vägen ?" och till hösten erbjuder vi konceptet i en ny form till årskurs 1.

Bild i skolan

För att hitta former för framtidens kulturskola och för att ge fler elever möjlighet att uppleva glädjen med bildskapande har vi erbjudit bild i skolan under läsåret. Klasser i årskurs 1-3 i kommunen, 700 elever, har deltagit i Kulturskolans undervisning på sin hemskola. Undervisningen följer allmän läroplan.

Trombonlek och Klarinettlek

Trombonlek och Klarinettlek erbjuder vi för elever i årskurs 2 på olika skolor terminsvis i kommunen. Här leker vi med rytmer och lyssnar på musik samtidigt som vi lär oss mer om trombon eller klarinett. Eleverna lånar även instrument gratis och vi spelar tillsammans en gång i veckan på skolan. Denna termin Västerskolan och Thoren Framtid.

Särskolan

Under flera år har våra lärare bedrivit undervisning i sång och instrument på särskolan. Ett projekt som är viktigt för oss och ännu viktigare för eleverna! Detta läsår deltar eleverna på Tvåornas Kör konserten i Qpoolen.

Skolturné

Under en vecka per läsår besöker vi kommunens skolor i årskurs 2 och 3. Tillsammans med sina klasslärare får eleverna lyssna och prova på instrument samt få information om Kulturskolan. Helgen därpå håller vi Öppet Hus, i år infaller den på Kulturskolan dag den 27 maj på Kulturhuset.

Gatumusikant

I samarbete med Arbetsmarknadsenheten i Hässleholm och Hessle City. Våra elever spelar och sjunger på gator och torg i Hässleholms centrum under hela sommaren.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: