Kulturskola

Kulturskolan Hässleholm erbjuder undervisning individuellt och i grupp för elever från åk1 upp till gymnasienivå. Vi ger barn och ungdomar en möjlighet att delta och utvecklas i en estetisk verksamhet. Hos oss upptäcker du dina kulturella intressen. Vi tar emot ansökningar löpande, välkommen med din ansökan!

Sidfot

Våra kurser

Vi erbjuder ett brett utbud av kurser som utmanar din kreativitet. Vad gillar du? 

Läs mer »

Hyr instrument

Du kan hyra blås- och stränginstrument terminsvis. Här finns info om hur och var.

Läs mer »

Anmälan

Information om anmälan, hur du byter ämne eller avslutar din plats. Kostnad och regler.

Läs mer »

Tvåornas kör

Vårt största och mest populära evenemang. 2:or från hela kommunen framför låtarna i Qpoolen.

Läs mer »

Evenemang

Vi ordnar föreställningar och konserter hela året. Kom och titta på våra duktiga elever!

Läs mer »

Aktuellt

Följ oss på Facebook för aktuell information om vad som händer på Kulturskolan Hässleholm.

Läs mer »

Vad är Kulturskolan ?

Kulturskolans kurser är något du väljer utöver den obligatoriska skolan. Vi samarbetar med den ordinarie skolan på så sätt att vi till stor del försöker bedriva vår undervisning ute på skolorna. Även i våra egna lokaler på Hässleholms Tekniska skola och på Kulturhuset. Vårt motto är "Kulturskolan gör skillnad"!


Varje vecka deltar 850 elever i vår undervisning varav många i flera ämnen eller i orkestrar/ensembler. Varje år genomför vi konserter, föreställningar och utställningar i Hässleholms kommun. Störst är Tvåornas kör i Qpoolen för alla elever i ÅK2 och Garantiveckan på Kulturhuset för alla förskolebarn och elever i ÅK2-3. Vi håller en veckas musikturné ute på kommunens skolor före läsårets start samt finns på plats i Hässleholm centrum med Hessle City på Kulturskolans dag före sommaren.


Rytmikprojektet

Rytmiken innefattar alla musikens byggstenar; puls, rytm, harmoni, dynamik, klang och fantasi. Rytmiken fångar och inspirerar barn till att bli nyfikna och inte minst få en positiv självbild. Alla elever åk 1 deltar i Kulturskolans rytmikundervisning klassvis.


Bild i skolan

För att hitta former för framtidens Kulturskola provar vi nya upplägg för att ge fler elever möjlighet att uppleva glädjen med ett eget bildskapande. Kulturskolan har därför inlett ett nära samarbete detta läsår med två kreativa skolor - Tyringe skola och Läredaskolan.


Trombonlek

Tillsammans med tre skolor i kommunen har vi startat ett rörligt koncept där elever i Åk2 får chansen att musicera i grupp med fräcka och färgglada tromboner. Detta gör vi på Lejonskolan, Läredaskolan och Söderparkskolan.


Kontakta oss

Du når oss per telefon 0451-26 86 92. Om vi inte svarar går det bra att lämna ett meddelande eller skicka e-post.

E-post till Kulturskolan


Sociala Medier

Följ oss gärna på Facebook.

Kulturskolan Hässleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på Instagram: @kulturskolan_hassleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Synpunkter

Lämna synpunkter på verksamheten Kulturskolanöppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades den