Kulturskola

Kulturskolan erbjuder kommunens elever undervisning individuellt och i grupp från grundskolan upp till gymnasienivå. Vi ger barn och ungdomar en möjlighet att delta och utvecklas i en estetisk verksamhet. Hos oss upptäcker du dina kulturella intressen - välkommen med din anmälan!

Sidfot

Våra kurser

Vi erbjuder ett brett utbud av kurser som utmanar din kreativitet. Vad gillar du? 

Läs mer »

Hyr instrument

Du kan hyra blås- och stränginstrument terminsvis. Här finns info om hur och var.

Läs mer »

Anmälan

Information om anmälan, hur du byter ämne eller avslutar din plats. Kostnad och regler.

Läs mer »

Tvåornas kör

Vårt största och mest populära evenemang. 2:or från hela kommunen framför låtarna i Qpoolen.

Läs mer »

Evenemang

Vi ordnar föreställningar och konserter hela året. Kom och titta på våra duktiga elever!

Läs mer »

Aktuellt

Följ oss på Facebook för aktuell information om vad som händer på Kulturskolan Hässleholm.

Läs mer »

Vad är Kulturskolan?

Kulturskolan samarbetar med den ordinarie skolan på så sätt att vi till viss del bedriver vår undervisning ute på skolor men även i våra lokaler på Hässleholms Tekniska skola och på Kulturhuset. Vårt motto är "Kulturskolan gör skillnad".


Varje vecka deltar 700 elever i vår undervisning varav många i flera ämnen eller i orkester/ensemble. Varje år genomför vi konserter, föreställningar och utställningar i Hässleholms kommun. Störst är Tvåornas kör för elever i årskurs 2 och Garantikonserten för elever i årskurs 2 och 3. Vi håller öppet hus vid läsårets start samt finns på plats i Hässleholm centrum med Hessle City före sommarlovet.


Rytmikprojektet

Rytmiken innefattar alla musikens byggstenar; puls, rytm, harmoni, dynamik, klang och fantasi. Rytmiken fångar och inspirerar barn till att bli nyfikna och inte minst få en positiv självbild. Alla elever årskurs 1 deltar i Kulturskolans rytmikundervisning.


Bild i skolan

För att hitta former för framtidens kulturskola provar vi nya upplägg för att ge fler elever möjlighet att uppleva glädjen med bildskapande. Kulturskolan har inlett ett nära samarbete detta läsåret med två skolor - Tyringe skola och Läredaskolan.


Tvåornas Kör

Tillsammans med alla elever i årskurs 2 bildar vi en storkör varje år. Elever övar sångerna i sina klasser via vår Youtubekanal samt med våra körledare på sina skolor. Före sommarlovet samlas sedan eleverna till en storkonsert i Qpoolen.


Trombonlek

Detta läsåret har vi erbjudit olika skolor i kommunen ett nytt koncept där elever i årskurs 2 får chansen att musicera i grupp med fräcka och färgglada tromboner.


Kontakta oss

Du når oss på telefon 0451-26 86 92 varje vardag 9.00-15.00. Det går också bra att lämna ett meddelande där eller skicka e-post.

E-post till Kulturskolan


Sociala Medier

Följ oss gärna på Facebook.

Kulturskolan Hässleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på Instagram: @kulturskolanhassleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Synpunkter

Lämna synpunkter på verksamheten Kulturskolanöppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades den