Kontakta kommunen

Hässleholms kommun

Stadshuset, Nytorget 1
281 80 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

Organisationsnr: 212000-0985

Verksamhetschef

​Ulrika Bengtsson

Telefon 0451-26 87 04

Biståndshandläggare

Telefon växel 0451-26 70 00

Skicka meddelande till

Äldreboende

När du blir äldre och behöver mer hjälp och omsorg och kanske inte längre känner dig trygg med att bo hemma, kan du ansöka om att få en plats på ett äldreboende. Här kan du få service, omvårdnad och tillsyn dygnet runt.

Ett särskilt boende, ofta kallat äldreboende, är ett boende där du som är senior får service och tillsyn dygnets alla timmar. När du bor här hyr du en lägenhet på noendet och möblerar den med dina egna möbler, förutom sängen, som alltid ingår i boendet. Alla boenden har gemensam matsal där det serveras frukost, lunch, middag, mellanål samt kaffe. På boendet arrangeras också olika sociala aktiviteter för de som önskar.


Ansökan

Du kan ansöka om att få plats på ett särskilt boende hos kommunens biståndshandläggare, som du kommer i kontakt med via vårt kontaktcenter på 0451-26 70 00. Biståndshandläggaren gör då ett hembesök hos dig och hjälper dig att ta reda på vilka möjligheter som finns beroende på vad du behöver hjälp med.

Vanliga frågor

Matsedel för våra restauranger Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Matsedel för våra äldreboenden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Menyn på boendena anpassas efter säsongen. Vi försöker också att varva traditionell husmanskost med lite modernare rätter.

Om du hyr en bostad på ett äldreboende så betalar du själv för själva hyran, omvårdnadsservicen och dina måltider. Annat som du kan behöva och också betalar själv för är läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefon, tidning och hemförsäkring.

 

Hur mycket du betalar för hemtjänst på ditt särskilda boende beror på din inkomst och på vad du betalar i hyra. För mer information om detta kan du kontakta någon av våra avgiftshandläggare, som du når via kommunens växel på 0451-26 70 00.


Läs mer om avgifter för en plats på äldreboende i Hässleholms kommun. Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades