Hässleholms kommun

Skansenhemmet

Skansenhemmet är ett äldreboende som ligger i utkanten av Vittsjö. Här är vi omgivna av ett vackert naturlandskap. På Skansenhemmet finns 20 lägenheter på mellan 33 och 50 kvadratmeter. Hos oss finns personal dygnet runt.

Så ansöker du

Du kan ansöka om att få plats på ett särskilt boende ansöker du hos kommunens biståndshandläggare, som du kommer i kontakt med via vårt kontaktcenter.


Telefonnummer: 0451-26 70 00

Lägenheten och gemensamma utrymmen

Lägenheten som du hyr består av ett rum som du kan möblera med dina egna möbler och personliga ägodelar. Det ingår en säng som boendet ordnar. I alla lägenheter finns egen toalett och dusch, medicinskåp, garderober/klädkammare, kylskåp, värdeskåp och trygghetslarm.

Varje avdelning har gemensamma utrymmen där du kan äta frukost, lunch och middag, samt kaffe och mellanmål.

Sociala aktiviteter

Du som bor hos oss kan vara med på olika aktiviteter. Aktiviteterna är utifrån önskemål från dig och de andra boende. Vi kan till exempel spela bingo, ha gymnastik, gå promenader, lösa korsord, ha högläsning, se på bio med mera. Vi avslutar alltid våra aktiviteter med fika. Ibland har vi också underhållning i form av sång och musik.

Hemförsäkring

För att du ska ha ett fullgott skydd för dina tillhörigheter på ditt nya boende behöver du teckna en hemförsäkring när du flyttar till boendet.

Kontaktperson

När du flyttar in får du en egen kontaktperson som är den som har det speciella ansvaret för just dig och det som du behöver.

Kontakt

Besöksadress: Markarydsvägen 12, Vittsjö

Telefonnummer:

  • Enhetschef: 0451-26 61 40
  • Sjuksköterska: 0451-26 61 39

Välkommen till oss!

Instagram

Följ Skansenhemmet på Instagram för att ta del av vardagen på boendet.

Skansenhemmets Instagramkonto Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: