Hässleholms kommun

Omsorgsförvaltningen

Kasern Johnsson

Löjtnant Granlunds väg 14

Hässleholm

Växel: 0451‑26 70 00

Socialförvaltningen

Tingshusgatan 1

Hässleholm

Telefon: 0451‑26 87 22, 26 87 00

 

Räddningstjänsten

Kommendörsgatan
Hässleholm

Telefon: 0451‑26 80 22, 26 80 33

 

SFI - utbildning i svenska för invandrare

Besöksadress

Reception o administration

Stallmästaregatan 5 Hässleholm

Telefon: 0451-26 68 20

 

Familjens hus

Tillsammans finns vi för dig! Familjens hus erbjuder en mötesplats för dig som är blivande förälder och/ eller redan är förälder. Här kan du komma för att träffa olika yrkespersoner som kan mycket om att vänta barn, ha barn och att vara förälder.

Kontakt

Besöksadress: Tredje Avenyn 27, Hässleholm

Kontakta kommunens kundcenter för mer information: 0451 – 26 70 00


Vi ger dig möjligheter att få råd och stöd utifrån dina behov i din föräldraroll. På Familjens hus finns både barnavårdscentral och mödravårdscental samt föräldrastödsfunktioner och samlingsplatser för föräldrar. Inget är för stort eller smått, det ska vara enkelt att få kontakt, du har möjlighet att få delta i aktiviteter och bygga en gemenskap.


Babycafé

Här är alla välkomna som har barn under ett år. På Babycaféet kan du träffa andra nyblivna föräldrar. Det finns förskollärare och distriktssköterska/barnmorska varje torsdag kl 13 – 15.30.


Föräldragrupper

Alla föräldrar erbjuds att gå i föräldragrupp under barnets första år. Här kan du skapa kontakter med andra föräldrar och dela gemensamma upplevelser. Du får även mer kunskap och information kring föräldraskapet.


Öppen förskola

Detta är en träffpunkt för barn tillsammans med vuxna. Du behöver inte föranmäla dig utan väljer själv den tid som passar bäst. 


Social rådgivare

Du kan kontakta Familjens Hus sociala rådgivare för att på ett enkelt sätt få svar på frågor eller stöd i olika situationer kring din familj och ditt föräldraskap. Socialrådgivaren erbjuder även föräldrautbildning. Sociala rådgivaren finns till viss del även med i övrig verksamhet som öppen förskola, babycafé och föräldragrupper.

Sidan uppdaterades