Hässleholms kommun

Familjens Hus

Tillsammans finns vi för dig! Familjens Hus erbjuder en mötesplats för dig som är blivande förälder och/ eller redan är förälder. Här kan du komma för att träffa olika yrkespersoner som kan mycket om att vänta barn, ha barn och att vara förälder.

Kontakt

Besöksadress: Wendesvägen 4 a, Hässleholm

Kontakta samordnare Maria Claesson för mer information: 0451-26 72 37

Vi ger dig möjligheter att få råd och stöd utifrån dina behov i din föräldraroll. På Familjens Hus finns både barnavårdscentral och mödravårdscental samt föräldrastödsfunktioner och samlingsplatser för föräldrar. Inget är för stort eller smått, det ska vara enkelt att få kontakt, du har möjlighet att få delta i aktiviteter och bygga en gemenskap.

Öppen förskola

Välkommen till öppna förskolan! Här träffar du andra föräldrar, barn och vår förskollärare.

Babycafé

Här är alla välkomna som har barn upp till 18 månader. På Babycaféet kan du träffa andra nyblivna föräldrar. Det finns förskollärare och distriktssköterska/barnmorska vid varje träff.

Gå till Öppna förskolan för att se öppetider för BabyCafé

Föräldragrupper

Alla föräldrar erbjuds att gå i föräldragrupp under barnets första år. Här kan du skapa kontakter med andra föräldrar och dela gemensamma upplevelser. Du får även mer kunskap och information kring föräldraskapet.
Ta kontakt med Barnavårdcentralen T4 Hässleholm Länk till annan webbplats. för mer information.

Social rådgivare

Du kan kontakta Familjens Hus sociala rådgivare för att på ett enkelt sätt få svar på frågor eller stöd i olika situationer kring din familj och ditt föräldraskap. Socialrådgivaren erbjuder även föräldrautbildning. Sociala rådgivaren finns till viss del även med i övrig verksamhet som öppen förskola, babycafé och föräldragrupper.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: