Hässleholms kommun

Stödassistent eller stödbiträde inom funktionsnedsättningsområdet

Inom funktionsnedsättningsområdet kan du ha ett sommarjobb som stödassistent eller stödbiträde inom olika verksamheter.

Jag gillar att skapa en meningsfull och innehållsrik vardag tillsammans med brukarna, utifrån deras behov, säger Jessica, stödassistent.

Stödassistent eller stödbiträde

Att arbeta som stödassistent eller stödbiträde innebär att du stöttar personer med någon sorts funktionsnedsättning. Du utgår från personens individuella behov och önskemål när du ger personen stöd i det dagliga livet. I detta arbete får du användning av ditt pedagogiska och professionella förhållningssätt.

Stimulans och motivation

Tillsammans med dina kollegor gör du dagen meningsfull och innehållsrik för de som får stöd och omvårdad. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor. Du arbetar med kontaktmannaskap och i det dagliga arbetet ingår dokumentation om personerna för att säkerställa en säker vård av god kvalitet, med individen i fokus.

Här kan du arbeta

Som stödassistent eller stödbiträde kan du till exempel jobba på en gruppbostad, som personlig assistent, på ett boende för barn med funktionsnedsättning eller inom psykiatri. Vi arbetar för att matcha de erfarenheter och kompetenser du anger i din ansökan med verksamhetens behov av personal under sommaren.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: