Hässleholms kommun

Omsorgsförvaltningen

Kasern Johnsson

Löjtnant Granlunds väg 14

Hässleholm

Växel: 0451‑26 70 00

Socialförvaltningen

Tingshusgatan 1

Hässleholm

Telefon: 0451‑26 87 22, 26 87 00

 

Räddningstjänsten

Kommendörsgatan
Hässleholm

Telefon: 0451‑26 80 22, 26 80 33

 

SFI - utbildning i svenska för invandrare

Besöksadress

Reception o administration

Stallmästaregatan 5 Hässleholm

Telefon: 0451-26 68 20

 

Bli jourhem!

Det finns barn och ungdomar som behöver en annan familj för en tid, som kan erbjuda trygghet, värme och kärlek. Även om det bara är för en kort tid, kan det göra stor skillnad!

Är du intresserad av att bli jourhem?

Det finns många barn som behöver trygghet, kärlek och omsorg, så vi vill gärna ha kontakt med dig. Din hjälp och ditt hjärta behövs. Kommunens kontaktcenter hjälper dig vidare till en handläggare på socialförvaltningen som jobbar med utredning av familjehem och kan ge dig mer information om uppdraget.


Vad är ett jourhem?

Ett jourhem är ett enskilt hem som vid upprepade tillfällen tar emot olika barn och ungdomar akut för en begränsad vårdtid under tiden som socialtjänsten utreder barnets behov. I ett jourhem behövs trygga och stabila vuxna med erfarenhet av barn och ungdomar.


Hur blir jag jourhem?

Tidigare uppdrag som familjehem eller ha arbetat med barn eller ungdomar på annat sätt kan vara en fördel. Du tar emot olika barn i ditt eget hem och uppdraget förutsätter att en vuxen i familjen är hemma på heltid.  Jourhemsföräldrarna ingår i en grupp som får regelbunden handledning av socialtjänsten och arbetar i nära samarbete med socialsekreterare.


Ett delat ansvar

Vi vet att det kan innebära mycket jobb med att vara jourhem, så vi finns här för dig. Vi ger dig stöd och handledning och vi samarbetar med alla runt barnet - dess föräldrar, socialsekreterare och andra som kanske finns i barnets närhet. Allt för att barnet ska få en trygg och bra uppväxt. Som jourhem får du även ekonomisk ersättning i form av  ett fast arvode för att kunna fullfölja ditt uppdrag.

 

Gör en intresseanmälan

I familjehemsenheten jobbar familjehemssekreterare med rekrytering och handledning av jourhem, familjehem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer.

Du kan göra en intresseanmälan via vår e-tjänst:

Intresseanmälan familjehem med mera Länk till annan webbplats.


Om du inte har BankID kan du fylla i en blankett för utskrift och få mer information om att bli familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson.

Intresseanmälan jourhem Länk till annan webbplats.

 

Du kan även kontakta kommunens kontaktcenter så hjälper de dig vidare till en handläggare som jobbar med utredning av kontaktpersoner och kontaktfamiljer


Sidan uppdaterades