Hässleholms kommun

Principer för hassleholm.se

Vi har några principer för att vår webbplats ska ha hög kvalitet och erbjuda bästa möjliga service till dem vi är till för.

1. Tillgängligt och begripligt för alla

Vårt innehåll är tillgängligt för alla - både när det gäller att vår webb ska fungera utmärkt enligt tillgänglighetsdirektivet, och att vårt innehåll är begripligt. Vi jobbar med klarspråk och följer lagen om tillgänglighet i digital offentlig service.

2. Vi utgår från besökaren - och att vi är en kommun

Vi tänker utifrån och in. Det är besökarens behov som är vårt fokus, inte vad vi som organisation vill berätta om. Vi ska skapa nytta och ge bästa möjliga effekt med vår service. Kärnan är att besökaren vill lösa sin uppgift.

Vi är en kommun och ser till helheten. Besökaren ska inte behöva ha koll på vilken verksamhet eller förvaltning som gör vad.

3. Kommunens erbjudande på vår webb

På hassleholm.se har vi bara kommunens information. Vi skriver inte andra aktörers information, utan länkar till andra myndigheter. Vi laddar inte heller upp dokument som har tagits fram av andra myndigheter, utan länkar till myndighetens webbplats.

Om informationen redan finns på en annan plats på vår webbplats, länkar vi dit istället för att skapa dubbel information.

4. Google är (oftast) besökarens startsida

Den som besöker vår webbplats kommer oftast från Googles sökmotor. Därför jobbar vi med att ha ett så bra och relevant innehåll som möjligt. En sida får alltså inte fler besökare för att den syns på vår startsida eller högt upp i menyerna.

5. Vi förvaltar - och utvecklar ständigt

Vår webb ska vara levande. Det betyder att vi alltid jobbar med vårt innehåll så att det håller hög kvalitet, har besökaren i fokus och är uppdaterad. Vi mäter hur vår webbplats fungerar, både de mer tekniska delarna och innehållsmässigt.

6. Webben är inget arkiv

Istället bör vi använda andra system för att lagra dokument.

7. Våra nyheter är aktuella

Våra nyheter har vi publicerade i max sex månader, där efter tar vi bort dem. Kom ihåg att ställa in datum för när nyheten ska avpubliceras när du publicerar nyheten. Mer fast eller bestående information ska ha en sida på webben, och inte vara en nyhet.

8. Faktaägare granskar innehållet

Vi har faktaägare på alla fasta sidor. Det innebär att den som kan ämnet bäst ska vara faktaägare, och då är det ganska sällan högsta chefen. När du skapar en sida väljer du faktaägare från vår AD-katalog. Var sjätte månad får faktaägaren ett mejl för att kolla om innehållet stämmer.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: