Hässleholms kommun

Uppleva och göra

Ute och cyklar 2024: Upptäck Skåne på cykel och vinn fina priser!

Region Skåne tillsammans med kommunerna Kristianstad, Bromölla, Östra Göinge, Hässleholm, Eslöv och Höör presenterar stolt "Ute och cyklar 2024" – en spännande cykelutmaning som äger rum mellan den 3 juni och 3 oktober 2024.

Fyra kvinnor tittar på cykelkartan.

Verksamhetsutvecklare i fyra kommuner i nordöstra Skåne som samarbetat kring Ute och cyklar. Foto: Joanna Sjöström

Utforska cykelleder i Skåne och samla bokstäver

"Ute och cyklar" erbjuder en fantastisk möjlighet att upptäcka cykelleder som löper genom Kristianstad, Bromölla, Östra Göinge, Hässleholm, Eslöv och Höör. Cyklisten som antar utmaningen kommer då att prova på sträckor utmed både lokala cykelleder, Cykelleden Skåne samt Sydostleden. Konceptet är enkelt och roligt: följ cykellederna, besök medverkande företag som syns i vår karta, samla bokstäver och vinn fina priser!

Hälsofrämjande och stöd till lokal besöksnäring

"Ute och cyklar" syftar till att:

  • få fler att upptäcka vårt område med cykel
  • främja hälsan hos invånarna
  • stötta besöksnäringen

Det är ett perfekt tillfälle att utforska nya platser, motionera, njuta av naturen och stödja lokala företag!

Kartor finns att hämta hos medverkande företag och digitalt för utskrift på webbplatsen www.cykelledenskane.se Länk till annan webbplats. Här kan du också läsa mer om upplägget och se vinstlistan med de fina lokala priserna.

Ute och cyklar startar den 3 juni och sista dagen att skicka in tävlingsbidraget är den 3 oktober med e-post till cykelledenskane@skane.se

Världscykeldagen firas 3 juni varje år

Att Ute och cyklar startar den 3 juni hänger ihop med att det då är internationella världscykeldagen, World Bicycle Day. FN uppmanar till aktiviteter för att visa alla nyttor med cykeln - för hälsan, klimatet och ekonomin. Det var även denna dag som Cykelleden Skåne invigdes för ett år sen.

Kontakt

För mer information, kontakta:

Carina Jönsson Lindholm, verksamhetsutvecklare, Hässleholms kommun

Skicka e-post till Carina

Telefon: 0451-26 73 07 eller 0709-71 73 07

De fyra verksamhetsutvecklarna som jobbat med projektet Ute och cyklar 2024

Samarbete över kommungränserna är mycket positivt tycker verksamhetsutvecklare i nordöstra Skåne, från vänster: Anna Bertram, Östra Göinge; Carina Jönsson Lindholm, Hässleholm; Sara Widesjö, Bromölla och Hanna Kuhlau, Kristianstad. Foto: Joanna Sjöström

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: