Hässleholms kommun

Uppleva och göra

Nu är det lättare att hitta besöksmålen! Nya webbplatser för Hovdala slott och besöksmålen i kommunen

Ut och njut av kommuen – nu är det vår! Nu har det blivit ännu lättare att hitta till upplevelser i vår kommun. Med de nya webbplatserna visithassleholm.se och hovdala.se får du massor av tips på aktiviteter och sevärdheter. Lanseringen är den sista delen i lanseringen av nya hassleholm.se

Hovdala slott i sommarskrud

Hovdala slott i sommarskrud, foto: Sven Persson/swelo.se

Inspirerande upplevelser

Inriktningen har varit att skapa en funktionell och tillgänglig webbplats som inspirerar till upplevelser i kommunen.

- Här lyfter vi fram det fina vi har och berättar varför du ska resa till Hässleholms kommun. På webbplatserna hittar du det som är unikt och profilerar vår plats säger Ida Flygare, näringslivsutvecklare i Hässleholms kommun.

Här får du tips på vad som finns att göra i kommunen utifrån det du är intresserad av. Kanske vill du vandra eller cykla, utmana dig själv i höghöjdsbanor, åka ziplines eller uppleva en underjordisk värld, vandra med alpackor, besöka spännande riddarspel eller lära dig mer om vår lokala historia, shoppa, äta och dricka. I Hässleholms kommun finns något för alla smaker.

- Vi har samlat massor av inspiration och turförslag med matnyttig information för den som vill vandra både en och flera dagar. I den digitala friluftskartan kan du till exempel hitta toaletter, dricksvattenkranar och grillplatser ute i områdena, säger Carina Jönsson Lindholm, verksamhetsutvecklare på kultur och fritidsförvaltningen.

- De nya webbsidorna ska göra det enklare för våra besökare att hitta information om slottet och möjligheterna som finns både här och i området runt omkring, säger Marie Kåberg, Hovdala slott.

Sista delen av ett stort webbarbete avslutas nu

Lanseringen av visithassleholm.se och hovdala.se är den sista biten i lanseringen av nya hassleholm.se. Hassleholm.se lanserades i slutet av 2022 och sedan dess har Yrkeshögskolan Syd och Komvux samt Kulturhuset lanserat nya portalwebbplatser, det vill säga webbplatser under hassleholm.se. Nya hassleholm.se finansierades av investeringsmedel för 2022 och beslutades av kommunfullmäktige.

De nya webbplatserna innebär

  • En mer användarvänlig design med ett nytt och modernt grafiskt uttryck.
  • Bättre mobilanpassning (2 av 3 besökare kommer via mobiltelefon).
  • Nya mallar som bättre lever upp till nationella tillgänglighetskrav.
  • Bättre sökfunktion och genomgång av innehåll för att underlätta för besökaren att hitta relevant information.
  • Besökaren får möjlighet att lämna förbättringsförslag eller feedback genom funktionen "Hjälpte den här sidan dig?".

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: