Hässleholms kommun

Uppleva och göra

Kulturhusdagen nästa!

Nu på lördag den 2 mars arrangerar vi Kulturhusdagen för första gången. Välkommen på en dag då Hässleholm Kulturhus fylls av musik, teater, författarbesök, aktiviteter för barn och unga – och inte minst tåg!

Foto: Sara Wihlborg

Vad händer under Kulturhusdagen?

Kulturhusdagen innehåller bland annat en spelning med Pernilla Andersson (uppväxt på Bokeberg i Hässleholm) som återvänder för sin första egna konsert i stan tillsammans med sitt band.

Podden Deckardårarna, bestående av Gunilla Wedding och Pernilla Ekdahl från Nsk/Ksb och SkD, håller i författarbesök och poddinspelning tillsammans med deckarförfattare Stefan Ahnhem.

Foto: Sara Wihlborg

Hässleholms Modelljärnvägsförening inviger utställningen ”Kulturhuset nästa” med tal av kriminalförfattare Anders de la Motte, som fick inspiration av modelljärnvägen till sin bok Bortbytaren.

På plats i utställningshallen finns bland annat ett ånglok på 1,6 ton, modelltåg och stinsar. Osbys bokhandel säljer de la Mottes böcker (som man självklart har möjlighet att få signerade!) och det bjuds på tågbakelser.

Foto: Sara Wihlborg

Vi lanserar en legomodell av Hässleholm Kulturhus på 105 bitar, som fortsättningsvis kommer finnas att köpa i biljettkassan och på biblioteket. Legomodellen är designad och producerad av Oscar Rydhé/Kloss på kloss.

Kulturhusets restaurang Harrys håller extraöppet med luncherbjudande mellan kl. 12:00-16:00. Utanför kulturhusets entré på Vattugatan står det en churrosvagn för den som blir sötsugen.

Dessutom kommer det finnas massor av roliga aktiviteter för barn och unga att hitta på – så som tågpyssel, ansiktsmålning, käpphästbana, barnteater, familjeverkstad och Nintendo Switch-turnering med Ung fritid. Det mesta är gratis!

Smygstart & grand finale

Vi smygstartar redan på fredagskvällen den 1 mars med Emil Jensen (som precis fått Nils Ferlin-priset), och avslutar med en "grand finale" på söndagen den 3 mars då Helge Antoni återigen är tillbaka vid kulturhusets Steinwayflygel.

Fullständigt program

Läs mer om programmet på: www.hassleholm.se/kulturhusdagen Länk till annan webbplats.

Helge Antoni. Foto: Sara Wihlborg

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: