Hässleholms kommun

Omsorg och stöd

Ny chans att gå kurs för anhöriga

Stöttar eller vårdar du någon i din närhet som är drabbad av fysisk eller psykisk ohälsa, har en funktionsnedsättning eller kanske missbruks-problematik? Det kan vara en partner, förälder, barn, en vän. Då kan du behöva rå om dig själv lite extra. Därför finns kursen "Konsten att leva i tillit" för dig.

Dummybild

Maria Helander, kursledare

Lär dig konsten att leva i tillit

Att leva nära någon som mår dåligt eller behöver mycket stöd och hjälp kan skapa stress och väcka oro eller känslor som skuld och sorg.

Motsatsen till att leva i oro är att leva i tillit. Därför erbjuds du nu möjligheten att gå en kurs i just ”Konsten att leva i tillit”.

Kursen är en vägledning för dig som längtar efter att få ett lugnare och mer balanserat förhållningssätt till dina tankar och känslor. Du får möjlighet att förstå vad som händer i din kropp och hjärna när tankarna spinner loss och hur du med olika verktyg kan lugna kroppen och skapa större trygghet i ditt inre.

Under kursen tittar vi även på hur du i din anhörigsituation kan öva dig i att vara självsnäll för att orka både stötta och sätta sunda gränser.

Kursledare är Maria Helander, som är beteendevetare, samtalsterapeut och författare. Maria har skrivit fem böcker, är krönikör i olika hälsomagasin och anlitad expert i SVT och TV3.

Kursen anordnas av Hässleholms och Eslövs kommun i samverkan.

"Nu vet jag vad jag kan göra"

Kursen "Att leva i tillit" har tidigare fått många positiva omdömen från kursdeltagare. "Nu vet jag vad jag kan göra både för att lugna och stärka mig själv", sa exempelvis en tidigare kursdeltagare om kursen.

Anmäl dig senast 28 februari

Du som vill gå kursen behöver anmäla dig senast den 28 februari, vilket du gör genom att mejla till anhorigstod@hassleholm.se. Du kan också ringa någon av våra anhörigkonsulenter på 0451-26 87 37 eller 0451-26 87 36.

När, var hur?

När? Torsdagar 19.00-20.15 14 mars till och med 2 maj 2024.

Hur? Via webbinarium - du kan delta via dator, telefon eller platta. Du ser och hör Maria och du kan chatta med henne och de andra deltagarna, men du syns inte själv i bild.

Vad ingår? Åtta föreläsningar, digitala kompendium och övningar.

Kostnad? Kostnadsfritt. Begränsat antal platser.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: