Hässleholms kommun

Uppleva och göra

Fria mensskydd till alla unga som besöker Hässleholms fritidsgårdar och mötesplatser

Ung fritid i Hässleholms kommun arbetar för jämställhet, ungas inflytande och delaktighet. Tillsammans med Hässleholms ungdomsråd har Ung fritid jobbat för möjligheten till fria mensskydd på ungdomsverksamheterna.

Nu har du som besökare på Markan, Mötesplats Ljungdala och Hästveda fritidsgård tillgång till fria mensskydd. Unga önskar och vi lyssnar!

Dummybild

I verksamheter som riktar sig mot unga som ännu inte har inflytande över sin egen ekonomi anser vi att fria mensskydd är lika självklart som tvål- och pappersdispensers", säger Rebecka Nilsson, arbetsledare på Markan.

Genom att mensskydden finns lättillgängliga kan du som besökare alltid känna dig trygg på din fritidsgård och mötesplats om mensen skulle komma oväntat eller om du har glömt ta med dig mensskydd. Tampong? Eller hellre binda? Du väljer!

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: