Hässleholms kommun

Omsorg och stöd

Covid-19 sprids igen - tänk på våra äldre

Nu sprids covid-19 åter i samhället och det är därför bra att tänka på att åter visa extra hänsyn mot våra äldre och andra personer som tillhör riskgrupper. Om du ska besöka ett av våra särskilda boenden för äldre eller hälsa på någon i din närhet som tillhör en riskgrupp – tänk på att vara uppmärksam även på tidiga symtom och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Dummybild

Munskydd återinförs i allt patientnära arbete

Sedan i slutet av förra veckan återinförde omsorgsförvaltningen munskydden i all nära omvårdnad för att skydda de sköraste i samhället. Följande är bra att tänka på för dig som vill besöka någon som tillhör en riskgrupp:

 

För att skydda sig och andra är det viktigt att tänka på:

  • Stanna hemma från arbete, skola, förskola och andra aktiviteter där du riskerar att smitta andra när du är sjuk. Stanna hemma tills du är feberfri och stabilt förbättrad.
  • Undvik att besöka anhöriga eller vänner som är inlagda på sjukhus eller som bor på särskilda boenden när du känner dig sjuk. Du bör heller inte följa med en anhörig på öppenvårdsbesök i vården om du är sjuk.
  • Var noggrann med handhygienen då du besöker sjukvården eller kommunal vård och omsorg, både som patient och besökare. Desinfektera händerna både före och efter besöket.
  • Var noga med handhygienen när du rört dig ute i samhället. Tvätta händerna med tvål och vatten eller använd handdesinfektionsmedel beroende på vad du har tillgång till.
  • Vaccinera dig om du är 65 år eller äldre eller tillhör en medicinsk riskgrupp för att få covid-19 eller influensa. Vaccination är fortfarande det bästa sättet att undvika att bli allvarlig sjuk.

Tack för att ni hjälper oss att visa hänsyn!

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: