Hässleholms kommun

Dela - Open Graph- och Twitter-data

Längst ner på sidor finns det möjlighet att dela en sida på Facebook, Twitter och Linked in. Open Graph- och Twitter-data använd för att kunna dela en sida på sociala medier på ett bra vis.

För att kunna dela en sida på sociala medier så bör man ha Open Graph- och Twitter-data på sin webbplats. Annars kan sidrenderingen som skapas vid delningen få ett utseende som man ej är ute efter. Exempelvis kan delningen ta text och bild från sidfoten istället för innehållet.

Funktionen fungerar som så att den letar efter en textmodul som heter Rubrik och en som heter Ingress och det är dessa som används vi delningarna.

För bilder så letar den först efter en bildmodul som heter bild, hittar den inte det så hämtar den en standardbild.

Standardbilden, ex en bild på logotypen, fungerar som så att den ärvs neråt. Så om du sätter en bild på huset så får alla sidor som inte har egna bilder, den standardbilden, man kan sedan bryta arvet där det behövs, exempelvis på skolsidorna.

Obs! För att detta sa fungera är det viktigt att rubrikmodulen alltid heter Rubrik, ingressmodulen alltid heter Ingress och bilden man vill ska följa med i delningen ska heta Bild.

Finns ingen bild kan du peka ut en standardbild på din sidan:

Steg 1:
Högerklicka på huset eller sidan och välj Egenskaper och sedan Metadata.

Steg 2:
Klicka ur Ärv värde om det behövs och peka ut din bild

OBS! Denna funktion ärver bilderna neråt, så om du byter bilden på huset kommer den ärvas neråt på alla sidorna under.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: