Hässleholms kommun

Komvux, grundläggande vuxenutbildning

Saknar eller behöver du komplettera betyg från grundskolan?

Komvux grundläggande vuxenutbildning finns för dig som inte har slutfört grundskolan årskurs 1 – 9. Utbildningen är anpassad till vuxna och ger dig kunskaper för samhällsliv, arbetsliv och fortsatta studier på gymnasienivå.

Utbildning efter dina förutsättningar

  • Du kan kombinera din utbildning med arbete eller andra studier.
  • Du kan studera i grupp eller studera mer flexibelt och individuellt.
  • Du kan studera ett eller flera ämnen.
  • Du kan studera del- eller heltid.

Tillsammans med vår Studie- och yrkesvägledare och lärare formas din undervisning på bästa sätt för dig.

Olika studiesätt

Du kan studera i grupp eller flexibelt och tillsammans med vår Studie- och yrkesvägledare bestäms vad som kan passa dig bäst.

Studiegrupp är det vi rekommenderar. Du träffar läraren och studiekamraterna tre förmiddagar varje vecka (endast i SVA). Du studerar SVA på 50%. I övriga ämnen (MA, ENG, SO) kan varianter av Studiegrupper finnas.

Flexibla studier är lämpligt för dig som har mycket god studievana. Det innebär att du kan studera mer individuellt via vår webbaserade lärplattform, men kommer till skolan vid de tillfällen du har på ditt schema.

Oavsett hur du väljer att studera, har du alltid tillgång till vår studiehall som är öppen varje dag. Där finns en handledare som hjälper och stöttar dig i kursen. Du kan också komma och få hjälp av din lärare som har öppna lektioner där du kan få extra hjälp.

Planera dina studier

Det är viktigt att du planerar dina studier med hänsyn till din vardag och dina förutsättningar. Tillgång till dator med internetuppkoppling är nödvändig, liksom tillgång till en bra studiemiljö. Saknar du detta så finns det hos oss.

Du är varmt välkommen att använda datorerna i våra studiehallar helt gratis. Hos oss får du även låna böcker och annat material.

Vilka kurser finns?

Hos oss kan du läsa följande kurser på grundläggande nivå:

  • Svenska
  • Svenska som andraspråk
  • Engelska
  • Matematik
  • Samhällsorienterande ämnen

Du får betyg i varje avslutad kurs. Du kan få godkänt (G) eller icke godkänt (IG) i betyg på våra kurser.

Vem kan söka?

Du är behörig att söka till oss det år du fyller 20 år och du ska vara folkbokförd i Hässleholms kommun, i annat fall lämnar du ansökan i din hemkommun.

För att söka våra kurser skickar du in en ansökan till oss. Klicka på länken Ansök till grundläggande vuxenutbildning för att komma till webbansökan.

Vad händer sedan?

När du har skickat in ansökan kontrollerar vi att du är behörig till de kurser du sökt, utifrån tidigare studieresultat samt inskickade betyg och intyg.

Vi meddelar dig på telefon eller mail när det är dags för dig att börja hos oss.

Studiemedel CSN

Du som läser grundläggande vuxenutbildning i Hässleholm har möjlighet att finansiera dina studier med studiebidrag och studielån via Centrala studiestödsnämnden (CSN).

Hitta till oss

Våra utbildningslokaler finns på Löjtnant Granlunds väg 16 i Hässleholm.

Frågor?

Har du frågor om våra utbildningar, hur du ansöker, studiefinansiering eller andra frågor om studier på grundläggande nivå?

Välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledare:

Caroline Lindqvist
0451-26 80 03
0709-81 80 03
Caroline.a.lindqvist@hassleholm.se 

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: