Seniorer i förskolan och skolan

Postadress

Hässleholms kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

281 80 Hässleholm

Besöksadress

Väpnaregatan 13 c

281 50 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00

 

 

Biträdande utvecklingsledare

Andreas Magnusson

Telefon: 0451-26 84 28

Skicka meddelande till

Seniorer i förskolan och skolan

  • Ingen giltig användare vald.

Vill du vara senior i förskolan eller skolan?

Om verksamheten

I Hässleholms kommun finns ca 25 seniorer som är en resurs i förskolan och skolan. Idag har vi inga seniorer på fritidshemmen och gymnasieskolan, men det finns en efterfrågan. Seniorernas insats är ideell, men du blir bjuden på lunch de dagar du är med i verksamheten,


Syfte

Syftet med seniorverksamheten är att ge barn och ungdomar möjlighet till möten med fler vuxna personer samtidigt som den kunskap och kompetens, som finns hos seniorerna tas tillvara. Som senior är du en god förebild och värdefull extraresurs i förskolans och skolans verksamheter.


Vad innebär det att vara senior i förskolan eller skolan?

Seniorerna ska inte ses eller användas som ersättare för pedagoger/lärare. Uppgifterna kan vara mycket varierande, till exempel att stötta och motivera elever som har svårigheter i ett visst ämne, hjälpa till på rasterna eller läsa en saga och framförallt vara en vuxen och god förebild. Arbetsuppgifterna som seniorerna utför tilldelas i samförstånd och efter överenskommelse mellan pedagog/lärare och senior.


Uppgiften som senior är både rolig och stimulerande! Om du är intresserad - välkommen att ta kontakt med oss, se kontaktrutan. 


Sidan uppdaterades 2019-04-22 av Gunvor Borre