Lägerskolor

Norrängsskolan arrangerar årligen olika typer av lägerverksamheter för varje årskurs. De första åren åker eleverna bland annat på Stockholmsresa och cykelresa till Barnens By i Hästveda. Under det fjärde och sista året åker eleverna iväg på det största lägeräventyret - en veckas fjällvandring vid Grövelsjön.

Grövelsjö

Lägerskola i Grövelsjö

Om lägerverksamheten

I början av höstterminen i årskurs 4 går en buss fullastad med elever och personal till Grövelsjön ett par mil norr om Idre. Där får eleverna uppleva och upptäcka naturen under en veckas tid. Under vandringarna i den storslagna naturen bestiger de flera höjder och får se växter, djur och miljöer som inte går att uppleva i södra Sverige. Eleverna bor i trästugor som är typiska för fjällandskap. Samtidigt får de lära sig att leva vildmarksliv genom att laga sin mat under vandringarna och ibland bo i tält. Det är tidiga morgnar med långa promenader, med pauser för mat och vila.


Engagerad personal

Vandringen är möjlig tack vare engagerad och entusiastisk personal, men även med hjälp av andra elever – hotellprogrammets elever ordnar en del färdigmat som tas med på resan. Eleverna i årskurs 4 får inte bara lära sig om fiske, natur och vildmarksliv, de får minnen för livet.


Innan eleverna når sista året och ger sig av på fjällvandring åker de på andra lägeräventyr. I årskurs 2 görs en bussresa till Stockholm och i årskurs tre cyklar eleverna till Barnens By i Hästveda.

Sidan uppdaterades