Barn- och utbildningsförvaltningen

Postadress

Hässleholms kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

281 80 Hässleholm


Besöksadress

Barn- och utbildningsförvaltningen

Väpnaregatan 13 c

Växel: 0451-26 70 00Kostsamordnare

Per Swärd

Telefon: 0451-26 84 35

Skicka ett meddelande till:

Mat i förskola och skola

  • Ingen giltig användare vald.

Bra mat i  skolan betyder att all mat smakar gott, är näringsriktig, motsvarar barnens och elevernas behov och kan ätas i en trevlig miljö. Elever som äter tillräckligt av skollunchen blir mätta vilket gynnar koncentrationen, inlärningen och en god stämning på skolan. Skollunchen är därför en viktig resurs i skolarbetet. Matvanorna har stor betydelse för hälsan, såväl för barn som för vuxna.

Morötter och kål i olika färger

Foto: Anna Persson

Matsedel

Matsedel förskola och fritids vecka 34-43PDF (pdf, 424 kB)

Matsedel skolan vecka 34-43PDF (pdf, 424 kB)

Inom vuxenutbildningen serveras ingen lunch.

Särskild kost, specialkost

Om ditt barn har behov av specialkost på grund av medicinska skäl ska du lämna ett intyg från dietist eller läkare. Tänk på att lämna intyget tillsammans med blanketten för anmälan om specialkost till förskola och skola och till övrig berörd personal där ditt barn vistas, t ex på fritidshem, klasslärare och hemkunskap. Det är du som vårdnadshavare som ansvar för att tillhandahålla intyget.


Intyget är ett läkarintyg eller intyg från dietist, sjuksköterska eller behandlande klinik eller vårdgivare. Vi serverar specialkost högst fyra veckor utan intyg.

Om ditt barn är frånvarande

Vi lagar antalet portioner efter hur många barn som är närvarande är det viktigt att du meddelar förskolan vid frånvaro och när barnet är tillbaka.


Lacto-ovo vegetarisk kost som alternativ kost

Lacto-ovo vegetarisk kost (kan innehålla mejeriprodukter och ägg) erbjuds som alternativ till den allmänna kosten. Meddela förskolan om lakto-ovo vegetarisk kost önskas. Begäran görs på blanketten "Anmälan om alternativ kost förskola".

Om ditt barn går i skolan så ska försäkran förnyas varje höst senast den 20 september för att vi ska veta att ditt barns specialkost är densamma eller har förämndrats. Du använder blanketten "Intyg för alternativ kost".


Laktosreducerad kost

Alternativ kost kan erbjudas om maträtten innehåller stora mängder laktos. Som måltidsdryck erbjuds då vatten eller laktosreducerad mjölk. Begäran görs på blanketten ”Intyg för alternativ kost.”


Fläskfri kost

De gånger fläskkött serveras erbjuds alltid lakto-ovo-vegetarisk kost som alternativ. Du behöver inte anmäla fläskfri kost.

 

Om ditt barn är frånvarande

Vi lagar antalet portioner efter hur många barn som är närvarande är det viktigt att du meddelar skolan och köksansvarig vid frånvaro och när barnet är tillbaka.

Bjärnumsområdet

Lyckåsa kök i Bjärnum tillagar mat till Bjärnums skola, Farstorp skola, Hattstugans förskola, Haga förskola och Lyckans förskola. 

 

Matsedel i Bjärnum och Farstorp

För att se matsedeln i din dator eller smarttelefon, klicka på länken nedan:

http://webmenu.foodit.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fyll i följande:

  • Välj region: Skåne län
  • Kommun: Hässleholm
  • Kök: Hässleholms kommun
  • Målgrupp: Skola/förskola Bjärnumsområdet
  • Se matsedel

 

För utskrift av matsedel, klicka på PDF-ikonen.


För att skapa appen/genvägen till din smarttelefon:

  • Öppna webbadressen i webbläsaren
  • Skapa genväg eller lägg till på hemskärmen

Mer information

Sidan uppdaterades 2020-08-04