Kulturskolan

Postadress

Hässleholms kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

Kulturskolan

281 80 Hässleholm

Besöksadress

Kulturskolan

Rundelsgatan 9

Hässleholm

Administration

Sara Bexdal 

Telefon 0451-26 86 92

Instrumenthyra
Anders Lunneby
Telefon 0451-26 86 99Verksamhetschef

Jörn Engkvist

Telefon 0451-26 86 93

Samordnare

Göran Olsson

Telefon 0451-26 86 94

Skicka meddelande till

kulturskolan@hassleholm.se

Instrument/Sång

Från och med åk 3 har du möjlighet att börja spela ett instrument i Kulturskolan. Undantag kan göras om det inte finns kö till aktuellt instrument.

Undervisning ges i de instrument som är listade i flikarna. Utöver dessa ger vi lektioner enskilt i sång. Undervisningen är förlagd ute på kommunens skolor och bedrivs i huvudsak i anslutning till skoltid. För ansökan om ledighet gå till Ansökan om ledighet.


För dig som spelar ett orkesterinstrument ingår det att spela i någon av våra ensembler. Kulturskolan har flera ensembler för alla instrument.

 

Du får

  • lektioner, i grupp eller enskilt
  • spela/sjunga på konserter och uppvisningar
  • orkesterinstrumentalister spelar i ensemble
  • lära sig att musicera tillsammans med andra
  • lära sig att uppträda på scen.

YFU

YFU betyder yrkesförberedande undervisning och kan väljas från och med årskurs 8. Eleven kan  få enskild undervisning på två instrument och musikteori. Eleven får utökad undervisningstid i sitt förstainstrument. Detta är en bra kurs för dig som vill satsa på musik. Du får provspela för att ernhålla en plats.


Musikteori

Du lär dig hur musikens byggstenar ser ut och grunderna i gehör- och satslära. Hur memorerar man en låt och hur skriver man ner det för att komma ihåg? Vad är Cmaj7 och vilka ackord använder man i Bb-dur? Hur gör man en andrastämma till en låt? Här får du alla svaren!

Sidan uppdaterades 2020-05-19