Kulturskolan

Postadress

Hässleholms kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

Kulturskolan

281 80 Hässleholm

Besöksadress

Kulturskolan

Rundelsgatan 9

Hässleholm

Administration

Sara Bexdal 

Telefon 0451-26 86 92

Instrumenthyra
Anders Lunneby
Telefon 0451-26 86 99Verksamhetschef

Jörn Engkvist

Telefon 0451-26 86 93

Samordnare

Göran Olsson

Telefon 0451-26 86 94

Skicka meddelande till

kulturskolan@hassleholm.se

Våra kurser

Vi undervisar i mån av plats och möjlighet på kommunens grundskolor, på Internationella Engelska Skolan, Thorén Framtid samt i våra egna lokaler på Hässleholms Tekniska Skola i J-huset.

Vi erbjuder följande kurser


Bild

Bildkursen är för dig som vill lära dig teckna och måla. Konsten är lekfull och undersökande. Skapandet är ett äventyr. Upptäck och upplev ditt eget bildspråk.


Dans

I danskursen arbetar vi med att uttrycka oss konstnärligt och du får fysisk träning. Dansundervisningen är indelad i åldersgrupper, från förskoleklass upp till gymnasiet.


Drama och teater

Vi improviserar och gör olika små scener där eleverna får utveckla sin teaterteknik. Här får du möjlighet att repetera in en pjäs som sedan presenteras för publik. Manus och text ingår i våra repetitioner.


Film

Kursen för dig som vill lära dig att göra animation och film. Här öppnar vi sinnet för egna och andras berättelser, leker med bilderna och släpper loss fantasin.


Instrument /Sång

Vi erbjuder kurser inom samtliga gängse instrument, vänligen besök fliken Instrument/sång. Undervisningen är från ÅK3 och i ÅK 5 kan du välja ett till instrument.


Körer

Kulturskolans Kör, för elever i ÅK 3 till 5. För alla elever som antingen har sång som ämne hos oss, kostnadsfritt, men även för dem som bara vill sjunga i kören.


Musikproduktion

För dig som vill skapa egen musik, främst med hjälp av en Ipad. När du sedan blir bekant med det verktyget går vi över till mer avancerade program. Vi arbetar främst med programmet Garageband. Från ÅK6


Musikteori

För dig som vill fördjupa dig inom ämnet musik samtidigt som du spelar ett instrument hos oss. Kursen är avgiftsfri.


Musikal

I musikalkursen får du tillsammans med våra sångpedagoger utveckla din sång i grupp, agera på scen och lära dig uppträda inför publik. Från ÅK6.


Serieteckning

I serieteckningskursen får du lära dig hur du skapar serier.

Du lär dig hur du berättar en historia med både bilder och ord. Vi tecknar även manga och serier i västerländsk stil.

Sidan uppdaterades 2020-05-25