Våra kurser

Vi undervisar i mån av plats och möjlighet på kommunens grundskolor, på Internationella Engelska Skolan, Thorén Framtid samt i våra egna lokaler på Hässleholms Tekniska Skola i J-huset.

Vi erbjuder följande kurser


Bild

Bildkursen är för dig som vill lära dig teckna och måla. Konsten är lekfull och undersökande. Skapandet är ett äventyr. Upptäck och upplev ditt eget bildspråk. Vi går igenom olika tekniker och material.

Från ÅK1.

Information om bildkursen


Serieteckning

I serieteckningskursen får du lära dig hur du skapar serier. Du lär dig hur du berättar en historia med både bilder och ord. Vi tecknar både manga och serier i västerländsk stil.

Från ÅK1.

Information om serieteckningskursen


Dans

I danskursen arbetar vi med att uttrycka oss konstnärligt och du får fysisk träning. Dansundervisningen är indelad i olika åldersgrupper, från förskoleklass upp till gymnasiet. Hos oss kan du prova olika danstilar och upptäcka din favorit.

Från ÅK1.

Information om danskursen


Drama och teater

Vi improviserar och gör olika små scener där du får utveckla din teaterteknik. Här får du möjlighet att repetera in en pjäs som sedan presenteras inför publik. Manus och text ingår i våra repetitioner.

Från ÅK1.

Information om drama- och teaterkursen


Film

Kursen för dig som vill lära dig att göra animation och film. Här öppnar vi sinnet för egna och andras berättelser, leker med bilderna och släpper loss fantasin. Vi agerar även framför och bakom kameran med olika tekniker.

Från ÅK1.

Information om filmkursen


Foto

Vår populära fotokurs är tillbaka till hösten! På den här kursen arbetar vi med våra mobiler, Ipads eller systemkamera om du har en sådan. Vi går igenom ljus, vinklar, fokus och vilka hjälpmedel vi kan använda för att förbättra och förenkla fotograferandet.

Från ÅK6.

Information om fotokursen


Instrument /Sång

Vi erbjuder kurser inom alla de vanligaste instrumenten - lista över instrument finns i informationslänken här nedan. Vi hyr även ut blås -& stråkinstrument om du behöver, samt ger råd för övriga.

Från ÅK3.

Från ÅK 5 kan du välja till ett instrument.

Information om instrument-/sångkursen, samt instrumentlista


Musikteori

En kurs som ger dig en musikalisk helhetssyn och fördjupning inom musik. Denna kursen är för dig som är elev hos oss och spelar ett instrument. Kursen är avgiftsfri.

Från ÅK6.

Information om kursen i musikteori


Musikproduktion

För dig som vill skapa egen musik med hjälp av din Ipad. När du sedan blir bekant med det verktyget går vi över till mer avancerade program. Vi arbetar med programmet Garageband i början.

Från ÅK6.

Information om kursen i musikproduktion


Musikal

I musikalkursen får du tillsammans med två av våra sångpedagoger utveckla din sång i grupp, agera på scen och lära dig uppträda inför publik.

Från ÅK6.

Information om musikalkursen


Minimusikal

Höstens nyhet!

På denna kurs får du i ÅK 3-5 en chans att prova olika möjligheter: sjunga, showa och öva på att stå på scen. Tillsammans med en av våra sångpedagoger får ni möjligheten att utveckla er egna talanger i grupp.

För ÅK3-5

Information om minimusikalkursen

Sidan uppdaterades