Våra kurser

Vi undervisar efter skoltid på kommunens grundskolor, på Thoren Framtid, Gula Salongen på Kulturhuset samt i Kulturskolans lokaler på Hässleholms Tekniska Skola.

Instrument / Sång

Våra musiklärare erbjuder undervisning inom de flesta instrument och våra sånglärare erbjuder sånglektioner. Vi hyr ut blås- och stråkinstrument om du behöver, samt ger råd för övriga.

Från årskurs 3.

Läs mer om instrument och sång

 

Bild

I bildkursen får du lära dig grundläggande tekniker i måleri och teckning med vår bildpedagog. I höst får vi även tillgång till iPads och Apple Pencils, vilket öppnar upp för en hel värld av digitalt skapande. Från årskurs 1.

Läs mer om bild

 

Serieteckning

I serieteckningskursen får du lära dig hur du skapar en berättelse med bilder och ord, både västerländska serier och manga. I höst får vi även tillgång till iPads och Apple Pencils, vilket öppnar upp för en hel värld av digitalt skapande. Från årskurs 1.

Läs mer om serieteckning

 

Show & Musikal

I musikalkursen får du tillsammans med en sångpedagog och danspedagog utveckla din sång i grupp, agera på scen och lära dig uppträda inför publik.

Från årskurs 6.

Läs mer om show och musikal

 

Hessle Symphony Rock Orchestra

Vill du vara med och spela i nystartade Hessle Symphony Rock Orchestra? Vi kommer genomföra roliga och häftiga konserter med olika gästartister. Är du elev på Kulturskolan, före detta elev eller spelar du på fritiden? Alla från högstadiet och uppåt, även vuxna, är välkomna. Att vara med och spela är kostnadsfritt. Antagning sker i mån av plats.

Gå direkt till anmälan Länk till annan webbplats.


Rock och popband

Vill du vara med och spela i rock och popband? Få en musikalisk kick och att träffa likasinnade ? Då är du välkommen, både du som är elev eller före detta elev på Kulturskolan. Att vara med och spela är kostnadsfritt för elever.

Gå direkt till anmälan Länk till annan webbplats.


Rytmik och babyrytmik

Rytmik är en bra grund för att senare lära sig ett instrument eller ge sig själv och sitt barn en musikalisk upplevelse där alla sinnen får vara med.

För baby 0-18 månader & barn i åldern 5-6 år.

Läs mer om rytmik och babyrytmik

Sidan uppdaterades