Våra kurser

Vi undervisar efter skoltid på kommunens grundskolor, på Thorén Framtid, Gula Salongen på Kulturhuset samt i Kulturskolans lokaler på Hässleholms Tekniska Skola.

Hessle Symphony Rock Orchestra - Nytt till hösten 2021

Vill du vara med och spela i nystartade Hessle Symphony Rock Orchestra? Vi kommer genomföra roliga och häftiga konserter med olika gästartister. Är du elev på Kulturskolan, före detta elev eller spelar du på fritiden? Alla från högstadiet och uppåt, även vuxna, är välkomna. Att vara med och spela är kostnadsfritt. Antagning sker i mån av plats.

Gå direkt till anmälan Länk till annan webbplats.


Rock och popband- Nytt till hösten 2021

Vill du vara med och spela i rock och popband? Få en musikalisk kick och att träffa likasinnade ? Då är du välkommen, både du som är elev eller före detta elev på Kulturskolan. Att vara med och spela är kostnadsfritt för elever.

Gå direkt till anmälan Länk till annan webbplats.


Rytmik och babyrytmik- Nytt till hösten 2021

Musiken innehåller gömda hemligheter i form av ackord, rytmer, melodier etc som vill bli upptäckta.Tillsammans leker vi med musiken och använder oss av sjalar, tonboxar och diverse slagverk. Rytmik är en bra grund för att senare lära sig ett instrument eller ge sig själv en musikalisk upplevelse där alla sinnen får vara med.

För baby 0-18 månader & barn i åldern 5-6 år.

Läs mer om rytmik och babyrytmik


Bild - åter till hösten 2021

I bildkursen får du lära dig grundläggande tekniker i måleri och teckning med vår bildpedagog. I höst får vi även tillgång till iPads och Apple Pencils, vilket öppnar upp för en hel värld av digitalt skapande. Från årskurs 1.

Läs mer om bild


Serieteckning - åter till hösten 2021

I serieteckningskursen får du lära dig hur du skapar en berättelse med bilder och ord, både västerländska serier och manga. I höst får vi även tillgång till iPads och Apple Pencils, vilket öppnar upp för en hel värld av digitalt skapande. Från årskurs 1.

Läs mer om serieteckning


Instrument och Sång

Våra musiklärare erbjuder undervisning inom de flesta instrument och våra sånglärare erbjuder sånglektioner. Vi hyr ut vissa blås- och stråkinstrument om du behöver, samt ger råd för övriga.

Från årskurs 3.

Läs mer om instrument och sång


Show & Musikal

I musikalkursen får du tillsammans med en sångpedagog och danspedagog utveckla din sång i grupp, agera på scen och lära dig uppträda inför publik.

Från årskurs 6.

Läs mer om show och musikal

Sidan uppdaterades