Val och antagning

Låt dig inte överväldigas av alla valmöjligheter. Vi har samlat information som är viktig för dig som vill söka till Hässleholms gymnasium.

Ansök till våra gymnasieutbildningar

Läs mer om hur ansökan går till och gå vidare till ansökan.

Ansökan


Öppet hus

Besök oss och få svar på dina frågor om gymnasiet och våra utbildningar. Du får träffa våra duktiga lärare och engagerade elever som vet precis hur det är att välja gymnasieutbildning.

Öppet hus och gymnasiemässa


Chatta med en SYV

I höst kan du chatta med studie- och yrkesvägledare från HTS och Jacobsskolan på specifika tider. Datum, tider och länkar till chattarna hittar du på Fråga SYV.

Fråga SYV


Digital gymnasiemässa

På www.hassleholmsgymnasium.se hittar du vår digitala gymnasiemässa. Den 6 oktober kommer du att kunna ställa frågor om våra gymnasieprogram direkt till programsamordnare, lärare, elever och studie- och yrkesvägledare.

www.hassleholmsgymnasium.se Länk till annan webbplats.


Programmässa

Under en förmiddag får alla 9:or i Hässleholms kommun besöka två gymnasieprogram. Du väljer själv vilka program du vill besöka. Du åker/går dit tillsammans med dina klasskompisar, din studie- och yrkesvägledare och lärare.

Även hösten 2021 har vi ställt in den fysiska programmässan. Men du kan ändå ta del av vårt utbud.

Ta del av våra filmer om programmen


Skuggning

Du har möjlighet att skugga ett gymnasieprogram som du är nyfiken på. Prata med din studie- och yrkesvägledare om du är intresserad av att skugga ett program.

Läs mer om att skugga ett program


Inriktningar och tillval

Spetsa till din gymnasieutbildning med inriktningar och tillval. Bland annat kan du kombinera studier med fotboll, fördjupa dina språkkunskaper, utbilda dig till väktare och slipa på dina entreprenöriella kunskaper.

Inriktningar och tillval

Sidan uppdaterades