IM Jacobsskolan

Postadress

Hässleholms kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

IM Jacobsskolan

281 80 Hässleholm

Besöksadress

Stobyvägen 6

281 40 Hässleholm

Telefon

Expedition

0451-26 86 11
0721 99 67 03

Organisationsnr: 212000-0985

Skicka meddelande

IM Jacobsskolan

 Biträdande rektor

Daniel Asenov

Telefon: 0451-26 84 22

Rektor

Mikael Lennartsson

Telefon: 0451-26 72 76

Skicka meddelande till

IM Jacobsskolan

Logga in på

Logga in på schoolsoft
  • Ingen giltig användare vald.

IM Jacobsskolan är skolan som kan ge dig många olika möjligheter och som ger dig nya chanser att klara av din grundskola samtidigt som du i lugn och ro kan bestämma dig för vad du vill längre fram i livet. Introduktionsprogrammet ger dig en utbildning att bygga vidare på, antingen till en gymnasieutbildning eller som grund för yrkesarbete.

IM Jacobsskolan anordnar följande två introduktionsprogram för elever, som inte är behöriga för studier på nationella gymnasieprogram:

» Individuellt alternativ, IMIND/IMA

» Språkintroduktion, IMSPR/IMS


Målet med ett introduktionsprogram är främst att förbereda dig för ett nationellt program. Framgång i studier och praktik gör att du växer som person. Det är en viktig del av utbildningen att känna att du når framgångar även på det personliga planet. På introduktionsprogrammet går du mellan ett och fyra år beroende på ditt utgångsläge.


Studierna och läroböckerna är anpassade efter dina behov och vi arbetar huvudsakligen i liten grupp. Du får mycket stöd och lärartid, för att du ska bli behörig eller anställningsbar så fort som möjligt. Att du trivs är viktigt för att det ska gå bra. Du har en mentor som har mycket tid för dig och som hjälper dig att sätta mål och delmål tillsammans med våra studie- och yrkesvägledare. Vi i personalen har många olika utvecklingsprojekt igång för att du som elev ska kunna få så mycket stöd som möjligt. Vi har ett aktivt elevråd som också vill utveckla vår skola.


Vi finns på Jacobsskolan, Stobyvägen 6 i Hässleholm. Du är välkommen att höra av dig för ett studiebesök hos oss. 

Sidan uppdaterades 2020-03-26