Poängplan Restaurang och livsmedelsprogrammet

Här har du kursutbudet och fördelningen på de tre åren på Restaurang och livsmedelsprogrammet. Antalet sökande avgör vilka programfördjupningar och individuella val som anordnas. Förändringar av programplanen kan förekomma.

‌Restaurang och livsmedelsprogrammet, poängfördelning läsåret 2022/23


‌Restaurang och livsmedelsprogrammet, poängfördelning läsåret 2022/23

Kurser

 Poäng

Åk 1

Åk 2

Åk 3


Gymnasiegemensamma ämnen

600





Engelska 5

100

100




Historia 1a1

50


50



Idrott och hälsa 1

100

100




Matematik 1a

100

100




Naturkunskap 1a1

50


50



Religionskunskap 1

50


50



Samhällskunskap 1a1

50


50



Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1

100

100










Programgemensamma ämnen

400





Hygien

100

60

40



Livsmedels- och näringskunskap 1

100

50

50



Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

100

100




Service och bemötande 1

100

100










Inriktning






Kök och servering

300





Matlagning 1

100

100




Mat och dryck i kombination

100



100


Servering 1

100


100









Programfördjupningar

900





Service och bemötande 2

100


100



Matlagning 2

200


200



Bageri 1/ engelska 6

100



100








Kök






Matlagning 3

200



200


Matlagning 4

200



200


Specialkoster

100



100








Servering






Drycker och ansvarsfull alkoholservering

100



100


Drycker

100



100


Arrangemang

100



100


Servering 2

200



200








Individuellt val

200


100

100








Gymnasiearbete

100



100



Grundläggande högskolebehörighet

Du får grundläggande högskolebehörighet genom att läsa

  • Engelska 6 kan väljas som programfördjupning i årskurs 2
  • Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 som individuellt val i årskurs 2
  • Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 som individuellt val i årskurs 3

Särskild högskolebehörighet

Du kan välja att läsa Matematik 2a som utökad kurs.


Arbetsplatsförlagd utbildning, APL

APL genomförs under 15 veckor.

Sidan uppdaterades