Poängplan Restaurang och livsmedelsprogrammet

Här har du kursutbudet och fördelningen på de tre åren på Restaurang och livsmedelsprogrammet. Antalet sökande avgör vilka programfördjupningar och individuella val som anordnas. Förändringar av programplanen kan förekomma.

‌Restaurang och livsmedelsprogrammet, poängfördelning

Kurser

 Poäng

Åk 1

Åk 2

Åk 3


Gymnasiegemensamma ämnen

600





Engelska 5

100

100




Historia 1a1

50


50



Idrott och hälsa 1

100

100




Matematik 1a

100

100




Naturkunskap 1a1

50


50



Religionskunskap 1

50


50



Samhällskunskap 1a1

50


50



Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1

100

100










Programgemensamma ämnen

400





Hygien

100

70

30



Livsmedels- och näringskunskap 1

100

50

50



Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

100

100




Service och bemötande 1

100

80

20









Inriktning






Kök och servering

300





Matlagning 1

100


100



Mat och dryck i kombination

100


40

60


Servering 1

100


100









Programfördjupningar






Programfördjupning Kök

900





Matlagning 2

200


200



Matlagning 3

200


50

150


Specialkoster

100



100








Programfördjupning Servering

900





Drycker och ansvarsfull alkoholservering

100


35

65


Servering 2

200


70

130


Service och bemötande 2

100


85

15








Individuellt val

200


100

100








Gymnasiearbete

100



100



Grundläggande högskolebehörighet

Du får grundläggande högskolebehörighet genom att läsa

  • Engelska 6 kan väljas som programfördjupning i årskurs 2
  • Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 som individuellt val i årskurs 2
  • Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 som individuellt val i årskurs 3

Särskild högskolebehörighet

Du kan välja att läsa Matematik 2a som utökad kurs.


Arbetsplatsförlagd utbildning, APL

APL genomförs under 15 veckor.

Sidan uppdaterades 2020-10-05 av Linda Färdig

  • Ingen giltig användare vald.