Hässleholms Gymnasium

Postadress

Hässleholms kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

Hässleholms Gymnasium

281 80 Hässleholm

 

Besöksadress

Hässleholms Gymnasium

Väpnaregatan 13 c

281 50 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


 

Verksamhetschef

Jan-Olof Olofsson

Telefon: 0451-26 85 37

Skicka meddelande till

Inriktningar och tillval

  • Ingen giltig användare vald.

Vill du ha ut det där lilla extra av din gymnasieutbildning? På några av våra utbildningar kan du välja till kurser som spetsar din kompetens.

Flera av våra gymnasieprogram kan du kombinera med en spetskompetens. De tillval du kan göra är språk, Ung företagsamhet UF, väktarutbildning och NIU Fotboll.


NIU fotboll

Du kan kombinera din utbildning med att läsa nationell idrottsutbildning. NIU Fotboll kan du läsa på Ekonomiprogrammet, Handels- och administrationsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.

Läs mer om NIU fotboll


Språk

Välj mellan flera olika språkkurser. Vissa kurser ger dig meritvärde när du söker till högskola och universitet. De kan hjälpa dig att komma in på den utbildninen du önskar.

Läs mer om Språk


Ung företagsamhet UF

Starta och driv och avveckla ett eget företag under ett år. Du får utveckla din samarbetsförmåga och kreativitet och lära dig om bokföring, marknadsföring och försäljning. Ung Företagsamhet erbjuder flera möjligheter att delta i roliga tävlingar.

Läs mer om UF


Väktarutbildning

Väktarutbildningen är en programfördjupning på Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Socialt arbete i årskurs 3. Du får fördjupa dig i kurser som bevakningsjuridik, bevakningstjänst och tekniska hjälpmedel vid bevakning.

Läs mer om väktarutbildning

Sidan uppdaterades 2020-08-03