Ekonomiprogrammet

Postadress

Hässleholms kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

Hässleholms Tekniska Skola

281 80 Hässleholm

Besöksadress

Hässleholms Tekniska Skola

Stobygatan 7
281 39 Hässleholm

Reception: 0451-26 86 36

E-post: hts@hassleholm.se

 

 

Rektor

Jan Zettergren

Telefon: 0451 26 72 62

Skicka meddelande till

Ekonomi (EK)

Har du insett att ekonomi handlar om mer än pengar och siffror? Tycker du att juridik verkar spännande?

Skolverkets film om ekonomiprogrammet.

Fakta om ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet ger dig en grundläggande utbildning i hur företag och organisationer fungerar, och hur ekonomin påverkar samhället och individer. Du lär dig att förstå vad som är viktigt för att samhället ska utvecklas på ett sätt som är bra för ekonomin, miljön och alla människor som lever i det.


Du kan till exempel studera reklam och marknadsföring, juridik, internationell ekonomi, bokföring, organisation och ledarskap samt personaladministration. I kursen Entreprenörskap startar och driver du ett UF-företag, Ung Företagsamhet.

 

Ekonomiprogrammet ger dig en möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom och du får en mycket god grund för vidare studier inom ekonomi, juridik eller samhällsvetenskap, i Sverige och utomlands.


Inriktningar på HTS

» Ekonomi

Du får kunskaper om redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Du får också starta och driva ett UF-företag under ett år. Tillsammans med några klasskamrater förverkligar ni en affärsidé. Ni ansvarar för inköp, marknadsföring och försäljning av en vara eller tjänst.


» Juridik

Du får kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Du utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.


NIU, Nationell idrottsutbildning

Du kan kombinera Nationell idrottsutbildning, NIU, i fotboll med Ekonomiprogrammet.

Nationell idrottsutbildning NIU

Sidan uppdaterades 2020-07-31