Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hässleholms Gymnasium

Postadress

Hässleholms kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen

Hässleholms Tekniska Skola

281 80 Hässleholm

Besöksadress

Hässleholms Gymnasium

Väpnaregatan 13 c

281 50 Hässleholm

Växel: 0451-26 70 00


Rektor

Jan Zettergren

Telefon: 0451-26 72 62

Skicka meddelande till

Söka till idrottsutbildning

  • Ingen giltig användare vald.

Om du vill kombinera gymnasiestudier med en elitsatsning, är Riksrekryterande idrottsgymnasium (RIG) eller Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) två alternativ för dig.

Riksrekryterande idrottsgymnasium, RIG

RIG godkänns av Riksidrottsförbundet och Skolverket. Utbildningen vänder sig till dig, som siktar på en internationell idrottskarriär. Den kan sökas av alla, som bor i Sverige. Var noga med att kontrollera sista ansökningsdag.


Svenskidrott.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns information om hur du söker till ett riksidrottsgymnasium, ämnet specialidrott osv.

Där finns också en förteckning över alla riksidrottsgymnasierlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som finns 2014-2017.


Nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU

Nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU, är till för dig som vill kombinera elitidrott med studier under gymnasietiden. NIU vänder sig till dig, som siktar på en nationell idrottskarriär. Utbildningen godkänns av Specialidrottsförbunden och Skolverket. NIU rekryterar elever lokalt eller regionalt. Ansökan skickas till den skola, som anordnar NIU. Var noga med att kontrollera sista ansökningsdaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Antagningen till NIU sker genom två ansökningsprocesser - dels en idrottslig och dels en skolmässig, vilket innebär att du söker på dina betyg från årskurs 9 i konkurrens med alla andra som söker till samma gymnasieprogram. De elever, som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig idrottsutbildningen, ska väljas ut.


Senast i slutet av januari får du besked om du klarat de idrottsliga kraven för NIU. Därefter söker du till det gymnasieprogram du önskar läsa. Först när du är antagen både idrottsligt och till gymnasieprogrammset är du slutligt antagen för att börja på NIU. Du måste kontrollera vilka program, som NIU är knutet till på de olika gymnasieskolorna

som du är intresserad av.


Svenskidrott.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns information om hur du söker till ett NIU osv. Där finns också en förteckninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster över alla förbund som anordnar NIU 2014-2017.


Ansökan till NIU i fotboll

Du ansöker till NIU i fotboll vid Hässleholms Tekniska Skolaöppnas i nytt fönster på en blankett, som finns här. Sista ansökningsdag är den 30 november.Sidan uppdaterades 2017-11-26 av Gunvor Borre

Navigera vidare:

Kontakt

Hässleholms kommun
Stadshuset
281 80 Hässleholm
Besöksadress och öppettider

Växel: 0451-26 70 00
Org.nr: 212000-0985
Kontakta kommunen

Sociala medier

Twitter
Facebook
Instagram
Youtube